Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

« ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ-Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ “ΚΕΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗΣ”, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ »

Το βιβλίο αυτό αφορά ένα προσκύνημα του συγγραφέα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαπενταετίας, στην «Κεχαριτωμένη», το μοναστήρι του Γέροντα Επιφανίου Θεοδωρόπουλου στην Τροιζήνα. Δύσκολα βρίσκεις Έλληνα Χριστιανό που να μην τον γνωρίζει ως προικισμένο θεολόγο με οξύνοια και βαθειά γνώση των ιερών κανόνων της Εκκλησίας μας και άριστο πνευματικό και συγγραφέα. Υπήρξε ένας άνθρωπος χαριτωμένος με χαρίσματα από τον Θεό που κοσμούν Άγιους της Εκκλησίας μας, όπως τους φίλους του νεοφανείς όσιους Γεροντάδες του 20ού αιώνα (Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης, Παΐσιος Αγιορείτης, Εφραίμ Κατουνακιώτης, Καλλίνικος Εδέσσης, Φιλόθεος Ζερβάκος, Αμφιλόχιος της Πάτμου). Και αυτό γιατί είχε παράλληλα ζωή μυστική, ασκητική, νηστείας, αγρυπνίας, προσευχής.
Ένα πνευματικό οδοιπορικό στην Ι. Μονή Κεχαριτωμένης Τροιζήνας και στον ουράνιο, πνευματικό κόσμο του μακαριστού γέροντα Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου.
 

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

www.politeianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου