Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

« ΕΚΘΕΣΗ “ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ” (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΑΤΡΩΝ), 24.01.2023 »

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων έχει διοργανώσει την Έκθεση «Φώτης Κόντογλου», η οποία λαμβάνει χώρα στην Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών. Έχει ξεκινήσει από τις 11 Νοεμβρίου 2022 και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Μαρτίου 2023.

Αποτελεί ένα ιδιαίτερα αξιόλογο εγχείρημα. Φέρνει σε επαφή τους επισκέπτες της Έκθεσης με το έργο του μεγάλου Αγιογράφου και Λογοτέχνη Φώτη Κόντογλου. Μάλιστα, υπάρχουν και έργα που εκτίθενται για πρώτη φορά.
Ο Φώτης Κόντογλου όντας πρόσφυγας από την Μικρά Ασία, ενσωμάτωσε τις εμπειρίες του στην καλλιτεχνική του δημιουργία. Πρόκειται για τον άνθρωπο που αναγέννησε την Βυζαντινή Εικονογραφία στην Ελλάδα. Επιπλέον, το στίγμα του στη Νεοελληνική Λογοτεχνία είναι βαθύ και παραμένει ως τις ημέρες μας, αντλώντας τη δύναμή του από την Ελληνική Παράδοση.
Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στους διοργανωτές της Έκθεσης και ιδιαίτερα στον Εικαστικό-Αγιογράφο και Επιμελητή της Έκθεσης κ. Πέτρο Λαμπρινάκο, ο οποίος με την αξιόλογη συλλογή του από έργα του Φώτη Κόντογλου συμβάλλει στα Πολιτιστικά δρώμενα της πόλης των Πατρών.
 
π. Βασίλειος Γιαννακόπουλος
 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου