Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

« ΕΛΕΝΗ ΚΟΛΛΗΤΗΡΗ, Η ΑΕΙΜΝΗΣΤΗ ΝΕΩΚΟΡΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ »


Χθες, 7 Ιουλίου 2019, τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της Ελένης Κολλητήρη, πρώην Νεωκόρου του Ιερού Ναού Αγίου Αλεξίου Αιγίου, στον Ιερό Ναό όπου διακόνησε για πολλά χρόνια.
Η αδελφή μας Ελένη έφυγε από την επίγεια ζωή στις 2 Ιουνίου 2019. Κατά τους δυόμιση τελευταίους μήνες της ζωής της ταλαιπωρήθηκε σε Νοσοκομεία εξαιτίας εγκεφαλικού επεισοδίου.
Η αείμνηστη κυρία Ελένη, σαν την Προφήτιδα Άννα της Παλαιάς Διαθήκης, που υποδέχθηκε μαζί με τον Άγιο Συμεών τον Θεοδόχο τον Χριστό, βρισκόταν ανελλιπώς στον Ναό προσφέροντας τη διακονία της χωρίς να λογαριάζει κόπους και κούραση, επειδή αγαπούσε τον Θεό και τον Άγιο Αλέξιο.
Η οποιαδήποτε διακονία στον Ναό του Θεού όταν γίνεται ελεύθερα και προπαντός με αγάπη και μεράκι αποτελεί πηγή έμπνευσης, ευλογίας και πνευματικής αγαλλίασης.
Με την αείμνηστη αδελφή μας Ελένη συνεργάσθηκα άψογα όλα αυτά τα χρόνια που ήμουν Εφημέριος στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξίου Αιγίου. Με βοηθούσε σε κάθε στιγμή της Ιερατικής μου διακονίας.
Η κυρία Ελένη ήταν ακούραστη, δεν υπολόγιζε την προσωπική της ανάπαυση. Τα πάντα τα έδινε στη διακονία της Εκκλησίας του Θεού.
Ήταν ανεξίκακη. Δεν κρατούσε κακία ακόμη και σε ανθρώπους που τυχόν την στενοχωρούσαν. Μάλιστα πολλές φορές μου έδινε ονόματα για μνημόνευση ανθρώπων που δεν της συμπεριφέρονταν με τον ανάλογο  τρόπο.
Ήταν αξιοπρεπής, δεν επενέβαινε στη διοίκηση του Ναού, δεν της άρεσε να ασχολείται με τη ζωή των άλλων ανθρώπων. Στις Ακολουθίες καθόταν σε μία γωνίτσα του Ναού και παρακολουθούσε με ιδιαίτερη προσοχή και κατάνυξη.
Η κυρία Ελένη ήταν νοικοκυρά όσον αφορά στην καθαριότητα του Ναού. Νοιαζόταν για διάφορες δουλειές που έπρεπε να γίνουν, πολύ νωρίτερα από την ώρα τους. Ο νους της ήταν συνεχώς στην Εκκλησία.
Υπάρχουν άνθρωποι στις ημέρες μας, οι οποίοι δίνουν εθελούσια τον εαυτό τους στη διακονία του Θεού και του πλησίον. Τέτοιος άνθρωπος ήταν και η αδελφή μας Ελένη, η οποία ας γίνει για όλους εμάς πηγή έμπνευσης, χαράς και ευλογίας. Καλό Παράδεισο, κυρία Ελένη!

Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Γιαννακόπουλος
Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Αλεξίου Αιγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου