Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

« ΔΙΑΒΟΛΙΚΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ!, ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΔΑΝΙΗΛ ΑΕΡΑΚΗ »

Ο Διάβολος δεν τολμά να ασεβήση στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Τρέμει μπροστά στο Θεανδρικό Του πρόσωπο (Λουκ. η΄ 28). Άσεβή όμως άτομα τολμούν και γράφουν και λένε ακατονόμαστα για τον Αναμάρτητο Κύριο και για την Αειπάρθενο Παναγία.
Αυτό δε που συνέβη το μήνα Οκτώβριο σε θέατρο της Θεσσαλονίκης, ξεπέρασε σε βλάσφημη χυδαιότητα και τον Ν. Καζαντζάκη και τον Μ. Ανδρουλάκη. Συγγραφέας του φρικώδους έργου είναι κάποιος (πεθαμένος πλέον) Πορτογάλος σατανιστής, ο Φερνάνδος Πεσσόα. Τίτλος του έργου: «Η ώρα του Διαβόλου»!
Ο πρωταγωνιστής υποδύεται το Διάβολο και μια γυναίκα, που έχει το όνομα «Μαρία». Με το όνομα αυτό, ο απαίσιος Πεσσόα, υποστηρίζει, ότι παρουσιάζει την... Παναγία! Ο Διάβολος στο έργο λέει ότι είναι αδελφός του Χριστού! Ακούγεται το «Πάτερ ημών», αλλά σε πρώτο πρόσωπο και απευθύνεται στο Διάβολο! Η «Μαρία» γονατίζει και φιλάει το χέρι του Διαβόλου! Και ύστερα μια ολόγυμνη γυναίκα στη σκηνή περιμένει το Διάβολο να την... βιάση! Και στο πρόσωπο της γυναίκας αυτής ο ακόλαστος συγγραφέας υπονοεί την Παρθένο Κόρη, την Θεοτόκο Μαρία!
Ποιος διαμαρτυρήθηκε για τη φρικτή αυτή βεβήλωσι; Σχεδόν κανείς. Κάποιοι λίγοι, που συνάχθηκαν έξω από το θέατρο και φώναζαν, συνελήφθησαν από την αστυνομία, με το αιτιολογικό ότι «η τέχνη είναι ελεύθερη»! Η τέχνη μπορεί να είναι ελεύθερη, αλλά η πρόστυχη ασέβεια δεν είναι τέχνη, και επομένως δεν είναι ελεύθερη. Ο υπόνομος δεν ξεχύνεται στους δρόμους ακάλυπτος!
Αν σε θέατρο παρουσίαζαν ολόγυμνο τον κ. Τσίπρα ή τον κ. Παυλόπουλο, θα τους άφηναν, διότι «η τέχνη είναι ελεύθερη»; Αμέσως θα τους συνελάμβαναν. Μεγάλος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός! Μικρός ο Χριστός; Μικρή η Παναγία;
Αλλά γιατί μας εκπλήσσει ο Πεσσόα, όταν χιλιάδες Έλληνες, κάθε λεπτό, βλασφημούν την Παναγία και σκέπτονται βρωμερά σαν τον Πεσσόα; Ο βλάσφημος καταντά πεσών σαν τον Πεσσόα!

Περιοδικό: Ιωάννης ο Βαπτιστής, Δεκέμβριος 2017, Τεύχος 633

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου