Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

« ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ »

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και ελπίδας για την νέα κατηχητική χρονιά πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου με τους κατηχητές και τις κατηχήτριες της Ιερά Μητροπόλεως, την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, στο Παπαδοπούλειο Ενοριακό Κέντρο του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου.
Μετά την τέλεση του Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος  ευχαρίστησε θερμά τον προσκεκλημένο ομιλητή Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ειρηναίο Σωτηρόπουλο, Υπεύθυνο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, καθώς και τους κατηχητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και ενστερνίζονται το όραμά του για την νεότητα.
Στην πατρική του προσφώνηση  αναφέρθηκε στην εθελοντική τους διακονία και στην προθυμία που επιδεικνύουν, στον ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα της νεότητας, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους Ιερείς της Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας οι οποίοι με αγάπη και ιεραποστολικό ζήλο έχουν αναλάβει το έργο της κατηχήσεως στις ενορίες τους.
Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος ο οποίος στον βιωματικό και μεστό εμπειριών λόγο του αναφέρθηκε στην αξία, τη σημασία και τον στόχο των Κατηχητικών Σχολείων.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε τα διοριστήρια γράμματα στους κατηχητές ευχόμενος καλή, αποδοτική και γόνιμη κατηχητική χρονιά.  
 
 
Από την επίσημη σελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας (www.imkalaig.com)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου