Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

« ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΠΙΡΒΟΥ »

«Στις 3/16 Ιουνίου 2013 αναπαύθηκε εν Κυρίω ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Ρουμάνους γέροντες, ο οποίος είχε βασανιστεί στις φυλακές του κομμουνιστικού καθεστώτος της Ρουμανίας. Γεννηθείς στο τέλος του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου, ο αρχιμανδρίτης Ιουστίνος (Πίρβου) ήταν και παραμένει ένας  πνευματικός φάρος για πολλούς ανθρώπους στη Ρουμανία και σ’ όλον τον κόσμο, καθοδηγώντας τους στο μονοπάτι που οδηγεί στον Χριστό και στη Βασιλεία των Ουρανών.

Αυτός ο ποιμένας των ψυχών, ο οποίος διαπλάστηκε μέσα  απ’ τη μοναστική ζωή κυρίως στις μονές Ντουράου και Τσερνίκα, υπέμεινε με πίστη ανελέητο διωγμό και ομολόγησε την Ορθόδοξη Πίστη στις κομμουνιστικές φυλακές της Ρουμανίας. Η μοναστική εμπειρία του τον δίδαξε να μεριμνά για τους πάσχοντες, να προσφέρει ελπίδα και παρηγορία, να διάγει βίο θυσιαζόμενης αγάπης για τον πλησίον. Αυτό έκανε ενόσω ήταν φυλακισμένος, την περίοδο του κομμουνιστικού ζυγού».

(«Ζωή Θυσιαζόμενης Αγάπης-Γέρων Ιουστίνος Πίρβου», εκδόσεις Άθως, Αθήνα 2019, σελίδες 15-16)

2 σχόλια:

  1. Ο Άγιος Γέροντας εκοιμήθη στις 16/29 Ιουνίου.Η Ρουμανία ακολουθεί το Νέο Ημερολόγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάτερ Γεώργιε, ευλογείτε. Το γνωρίζω ότι η Ρουμανία ακολουθεί το Νέο Ημερολόγιο, λόγω του ότι η πρεσβυτέρα μου είναι από εκεί. Τις ημερομηνίες αυτές τις έχει το βιβλίο «Ζωή Θυσιαζόμενης Αγάπης-Γέρων Ιουστίνος Πίρβου». Το πήρα αυτούσιο. Δεν μπορώ να το αλλάξω γιατί θα παραποιήσω την παραπομπή! Πάντως σας ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή