Κυριακή 4 Απριλίου 2021

« ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ π. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ »

Από τα επίγεια στα ουράνια, στενάχωρη ανθρωπίνως η είδηση της εκδημίας του π. Σαράντη Σαράντου, γνήσιος ορθόδοξος λειτουργός, αυτά τα λέει όλα, αυτοί που όντως υπήρξαν εν ζωή άξιοι δεν χρειάζονται λόγους, και αν εμείς σιωπήσουμε όλα γύρω τους μαρτυρούν, μα πάνω από όλους νομίζω ότι ο Κύριος ο ίδιος μαρτυρεί, λέγοντας τους: «ευ, δούλε αγαθέ και πιστέ! επί ολίγα ης πιστός, επί πολλών σε καταστήσω· είσελθε εις την χαρὰν του κυρίου σου». 

Ας έχουμε την ευχή του, Γέροντα την ευχή σου, μετάνοια και στον παπα-Νικόλα από εμάς, πολλές φορές τα λέγατε, πολλές φορές τον στήριξες πνευματικά, τώρα και οι δύο λειτουργοί του Ουράνιου Θυσιαστηρίου ενώπιον του Θρόνου του Θεού, είθε η πνευματική κληρονομιά να καθοδηγεί και να ενισχύει όλους εκείνους τους κληρικούς και λαϊκούς που στο επιτραχήλιό του βρήκαν παρηγορία, ανάπαυση, παραμυθία και στον θεολογικό σου λόγο, το καταστάλαγμα των Πατέρων της Εκκλησίας, επόμενος τοις αγίοις Πατράσι, ομολογώντας πάντοτε Ορθοδοξία και Ορθοπραξία. 

Ο άνθρωπος έχει ανάγκη να προσευχηθεί ενώπιον του κεκοιμημένου, όταν όμως ο κεκοιμημένος είχε μία αγία βιοτή, έχεις ανάγκη αυτός να προσευχηθεί για εσένα, ας εύχεσαι πάτερ και για εμάς. 

 

Γεώργιος Μανώλης (από το facebook)

agios-dimitrios.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου