Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

« ΑΧ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ…, π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ »

Για μία ακόμη φορά μερίδα από τον δημοσιογραφικό κόσμο έκανε το «θαύμα» της! Κάποιοι δημοσιογράφοι παραπληροφόρησαν μέσω των τηλεοπτικών καναλιών και του διαδικτύου, τους πιστούς. Διέδωσαν ότι ανοίγουν οι Εκκλησίες, χωρίς να διευκρινίσουν ότι ανοίγουν μόνο οι Καθεδρικοί Ναοί!  

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι αποφασίσθηκε η τέλεση λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό εκάστου Δήμου, με αναλογία 1 πιστού ανά 25 τετραγωνικά μέτρα και με όριο τους 20 πιστούς και με υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθώς και υποχρεωτικό testing με ευθύνη της οικείας Ιεράς Μητροπόλεως σε Ιερείς και Ψάλτες για τις ακόλουθες τρεις θρησκευτικές εορτές. Για την Κυριακή της Ορθοδοξίας 21 Μαρτίου, για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου 25 Μαρτίου και για την Ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών 26 Μαρτίου.
Κι ενώ ήταν σαφής η ενημέρωση για τα ισχύοντα νέα μέτρα που αφορούν την Εκκλησία, κάποιοι δημοσιογράφοι επέλεξαν να ενσπείρουν τη σύγχυση ανάμεσα στους πιστούς. Το έκαναν επίτηδες; Το έκαναν από άγνοια; Ο Θεός γνωρίζει!
Αποτέλεσμα αυτής της σύγχυσης ήταν να ρωτούν οι πιστοί τους Ιερείς, αν ανοίγουν οι Εκκλησίες ή έρχονταν στην Εκκλησία για να εκκλησιασθούν! Και υπήρχε μεγάλη ταλαιπωρία και στους Ιερείς αλλά και στους πιστούς!
Καλό είναι άλλη φορά αυτοί οι δημοσιογράφοι να ενημερώνουν τον λαό με σωστή πληροφόρηση και όχι με παραπληροφόρηση! Είναι κρίμα να ταλαιπωρούμαστε γιατί κάποιοι δεν ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους ή εκτός και θέλουν να μπερδεύουν τον κόσμο σκοπίμως!

 

2 σχόλια:

  1. Επιτρέψατέ μου πάτερ Βασίλειε νά διαφωνήσω κάπως μαζί σας.
    Οι δημοσιογράφοι κάνουν πολύ καλά.....αυτό γιά τό οποίο πληρώνονται αδρά, δλδ τήν εσκεμμένη διαστρέβλωση τής πραγματικότητος ή τήν απόκρυψη τής μισής αλήθειας.
    Οπότε,ότι καί νά λέμε όλοι μας, αυτοί ακολουθούν τόν δρόμο τους καί είναι δυστυχώς σκοτεινός μονόδρομος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ κυρία Λευκή για τα πολύ σπουδαία και σωστά συμπληρωματικά στοιχεία. Συμφωνώ με τη διαφωνία σας! Έχετε απόλυτο δίκαιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή