Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

« ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΥ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΩΝΥΜΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΟΥΤΣΕΑΒΑΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ »


Η μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Ιωάννου του Τραπεζουντίου εορτάζεται, επίσης, στις 12 Ιουνίου. Σήμερα εορτάζεται ανάμνηση του θαύματος της διασώσεως της πόλεως της Σουτσεάβας της Ρουμανίας, στην οποία φυλάσσονται τα ιερά λείψανα του Αγίου, από την πολιορκία των Τατάρων, κατά το 1622 μ.Χ.
Κατά την ημέρα αυτή, όταν οι Τάταροι απειλούσαν τη Σουτσεάβα, οι εφημέριοι του ναού, στον οποίο φυλάσσονταν τα ιερά λείψανα του Αγίου Ιωάννου, θέλησαν, φοβούμενοι την επιδρομή των βαρβάρων, να μεταφέρουν τη λειψανοθήκη του Αγίου στο κάστρο. Όμως δεν μπορούσαν με κανένα τρόπο να μετακινήσουν τη λειψανοθήκη του Αγίου, που έγινε ασήκωτη. Τότε κατάλαβαν ότι αυτό ήταν θέλημα του Αγίου, ο οποίος θα τους προστάτευε. Αμέσως κληρικοί και λαϊκοί άρχισαν να προσεύχονται. Πράγματι! Μια καταρρακτώδης βροχή εμπόδισε τους επιδρομείς να πολιορκήσουν την πόλη και να εισβάλουν σε αυτήν.

www.saint.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου