Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

« Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, 23.11.2019 »

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέσθηκε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου.
Παρέστησαν, επίσης, αρκετοί Αρχιερείς, υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών, Συλλόγων και Οργανισμών, κλήρος και λαός της Τοπικής Εκκλησίας και όχι μόνο.
Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Αγίας Λαύρας, όπου καλωσόρισαν τον Αρχιεπίσκοπο και τον νέο Ποιμενάρχη ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως, Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτριος Καλογερόπουλος, οι τοπικές αρχές, κλήρος και φορείς του Αιγίου.
Στη συνέχεια με πομπή και την συνοδεία της φιλαρμονικής κατευθύνθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος ανέγνωσε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα κι αμέσως μετά τελέσθηκε η ενθρόνιση.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως, Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων, ενώ αμέσως μετά, ως εκπρόσωπος του ιερού κλήρου της τοπικής Εκκλησίας, προσφώνησε τον νέο Μητροπολίτη ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης. Στην συνέχεια καλωσόρισε τον νέο Ποιμενάρχη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ενώ ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

orthodoxia.online








imkalaig.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου