Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

« ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ »


Μη διώχνετε το Θεό από τα παιδιά σας.
Μη φροντίζετε μόνο να διατηρείτε το σώμα των παιδιών σας ασφαλές γιατί ακόμα και οι αλεπούδες το ίδιο κάνουν για τα μικρά τους. Αλλά βασικά ενδιαφερθείτε για την παρουσία του Θεού στη ζωή των παιδιών σας.
Εάν εσείς ενδιαφέρεστε για την παρουσία του Θεού, Εκείνος θα φροντίσει για όλα τα υπόλοιπα. Και ό,τι εσείς συσσωρεύετε με πόνο και κόπο για τα παιδιά σας Εκείνος τους τα παρέχει άνετα και ταχύτητα. (Ματθ. 6, 33).
Μη διώχνετε το Θεό από τα παιδιά σας, γιατί θα τους στερήσετε την ειρήνη, την ευτυχία, την υγεία και την ευημερία τους.
Σε ανθρώπους που έχουν εγκαταλείψει το Θεό, και ολόκληρο τον κόσμο να τους αφήσετε, είναι σαν να τον αφήνετε σε πεινασμένους που θα τον καταβροχθίσουν ολόκληρο και ακόμη θα πεινούν και θα πεθάνουν από την πείνα.
Πολλές φορές κάνετε το παν για να εξασφαλίσετε ένα κομμάτι ψωμί για τα παιδιά σας αλλά αδιαφορείτε τελείως έστω και για την παραμικρή ποσότητα τροφής της ψυχής και της συνειδήσεώς τους. Μόνο μ᾽ αυτή την τροφή εξασφαλίζετε απόλυτα το μέλλον των παιδιών σας και εσείς ελκύετε την ευλογία του Θεού.
Ο Βασιλιάς Θεός εμπιστεύεται τα παιδιά Του στην κηδεμονία σας. Θα ανταμείψει δε βασιλικά εκείνους που αληθινά προστατεύουν την «πριγκιπική γενιά» και δεν σβήνουν με τον τρόπο τους το Όνομα του Πατέρα από τη μνήμη των παιδιών Του.
Μέσω των παιδιών Του ο Βασιλιάς παρακολουθεί εσάς που τα φροντίζετε και περιμένει την ανταπόκρισή σας. Αν η απάντησή σας είναι «νεκρή» αυτό θα σημαίνει ότι φροντίζετε….πτώματα!
Τα παιδιά-πολύτιμες υπάρξεις για το Θεό-μαζί με τους αγίους είναι στραμμένα απόλυτα και ειλικρινά προς το Θεό…Τα παιδιά και οι άγιοι θα κρίνουν τον κόσμο.
Εμείς οι άλλοι είμαστε επαναστάτες…
Πρόσεχε, ψυχή μου, πρόσεχε και μην κάνεις λάθη.

Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς

www.vimaorthodoxias.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου