Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

« ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, 14.03.2019 »


Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποιεί και φέτος μία σειρά Σεμιναρίων στο Αίγιο με κεντρικό θέμα «Η ενορία ως κύτταρο της τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικο- προνοιακής στήριξης». Το πρώτο εκ των τεσσάρων φετινών Σεμιναρίων πραγματοποιήθηκε χθες το πρωΐ στο Κέντρο Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες», όπου προσκεκλημένος ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Ο ιερέας ως εμπνευστής, σύμβουλος και ποιμένας-συνοδοιπόρος στις σύγχρονες απαιτήσεις των ενοριτών του».
Στη χθεσινή εναρκτήρια συνεδρία παρέστη και ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, αναφέρθηκε στον σκοπό και την ωφέλεια του συγκεκριμένου επιμορφωτικού προγράμματος.
Την έναρξη κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης, ο οποίος, αφού πρώτα μετέφερε τις ευλογίες τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου, παρουσίασε ένα σύντομο βιογραφικό του χθεσινού προσκεκλημένου.
Ακολούθησε η εισήγηση του π. Θεμιστοκλέους, ο οποίος, μεταφέροντας την προσωπική του εμπειρία, έκανε λόγο για τον σημαντικό ρόλο τού ιερέα μέσα στην ενορία του αλλά και για την ποιμαντική πρακτική που πρέπει να αναπτύξει προκειμένου να πλησιάσει τον σύγχρονο άνθρωπο, βοηθώντας στην επίλυση των όποιων αναγκών, αναζητήσεων και προβληματισμών του.
Το Σεμινάριο ολοκληρώθηκε με εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των ιερέων και του προσκεκλημένου ομιλητή.

imkalaig.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου