Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

« ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ »

 

Ανακοίνωση της Εστίας Πατερικών Μελετών

Η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη συνεχίζει απτόητη την οικοδόμηση της ψηφιακής φυλακής για τους Έλληνες πολίτες. Διέρρευσε προ ημερών από φιλοκυβερνητικό μέσο, η πρόθεσή της να δοθεί ο προσωπικός αριθμός (ΠΑ) στους πολίτες στο τέλος του καλοκαιριού. Με τον ΠΑ και την υποχρεωτική επιβολή του, δικαιώνονται οι αντιδράσεις στην ψηφιακή ταυτότητα, η οποία με αυτόν τον αριθμό θα γίνει κάρτα δικαιωμάτων, αποκλείοντας από τα δικαιώματά τους, τους πολίτες που δεν επιθυμούν να την παραλάβουν.
Το τραγικό είναι ότι κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς που πήγαν να ψηφίσουν είχαν την νέα ηλεκτρονική ταυτότητα (όπως είδαμε “on camera”) – ο δε κος Μητσοτάκης πήγε με το δίπλωμα οδήγησης. Γιατί άραγε δεν έσπευσαν οι ίδιοι να πάρουν την τόσο πολυδιαφημισμένη και «εξυπηρετική» νέα ηλεκτρονική ταυτότητα;
Όσον αφορά τον ΠΑ, όπως έχουμε πει επανειλημμένως δεν είναι τίποτε άλλο... από τον «σειριακό» μας αριθμό, είναι το δικό μας «IP ADDRESS» αναγνώρισης σαν να είμαστε μηχανές. Αυτό θα εξυπηρετήσει τα σχέδια επιβολής της παγκόσμιας ψηφιακής δικτατορίας που έρχεται. Να εξασφαλίζεται η «ταυτοποίησή μας», η «αναγνώρισή μας» 100% από κάμερες φανερές ή κρυφές, από συσκευές Τεχνητής Νοημοσύνης εκτός ή εντός του ανθρωπίνου σώματος ή από «φιλικά» και «εξυπηρετικά» προς τον άνθρωπο Ρομπότ σε δημοσίους χώρους, στην εργασία μας, και γιατί όχι στην ίδια μας την κατοικία και με τη θέλησή μας.
Αλλά και εκείνοι που θα σπεύσουν να παραλάβουν το «κλειδί» της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, θα είναι ουσιαστικά όμηροι της εκάστοτε κυβέρνησης και η απόλαυση των δικαιωμάτων τους θα εξαρτάται από το πάτημα ενός κουμπιού. Όπως είδαμε πειραματικά και την περίοδο της πανδημίας, με την επίκληση οποιουδήποτε λόγου «δημοσίου συμφέροντος» θα μπορούν να αποκλείονται και να περιθωριοποιούνται όσοι δεν υπακούν στα κυβερνητικά αφηγήματα.
Καλούμε τους ελεύθερους και σκεπτόμενους πολίτες, να αντιδράσουν και να μην παρασυρθούν βλέποντας το «τυρί» της εξυπηρέτησης και αγνοώντας τη «φάκα» της ψηφιακής σκλαβιάς.
Ας ορθώσουμε ένα μαζικό τείχος αντίστασης βάζοντας φρένο στην αριθμοποίηση του ανθρωπίνου προσώπου και στην ψηφιακή σκλαβιά που ήδη έχει καθιερωθεί σε χώρες όπως η Κίνα και επεκτείνεται απειλητικά στον δυτικό κόσμο. Αν αντισταθούμε μαζικά, το σύστημά τους δεν θα δουλέψει και θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν.
 
ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Θέσπιδος 11 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ. 210 8025211 estiapm@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου