Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

« ΕΞΕΔΗΜΗΣΕ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟΝ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ »

«Απέδωκεν οσίοις μισθόν κόπων αυτών» (Σ. Σολ. ι΄ 17)

Ετελειώθη  και εξεδήμησε προς Κύριον

την Τρίτη 15η Δεκεμβρίου 2020
ο αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Αθανασιάδης


Ο ταπεινός Γέροντάς μας π. Γαβριήλ Αθανασιάδης συνταξιούχος Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, μέλος της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ»,  υπήρξε Πνευματική μορφή που διακόνησε επί δεκαετίες με διακριτικότητα την ιερά Εξομολόγηση και τον ιερό Άμβωνα. Φειδωλός στις κουβέντες, αλλά με πλουσιότατη φώτιση Θεού στην καθοδήγηση ψυχών. Απλός, απέριττος, πράος και προσηνής, ο αείμνηστος π. Γαβριήλ, υπήρξε πλήρης αγάπης και επιεικείας προς τους αμαρτωλούς, συγκαταβατικός στις ανθρώπινες αδυναμίες, ενθάρρυνε, ενέπνεε και οικοδομούσε με τα απλά, πλήρη όμως πνευματικότητας κηρύγματά του και με τις ήπιες και κατάλληλες συμβουλές του.

Υπήρξε, ακούραστος εργάτης του Ευαγγελίου. Διέτρεξε και μετά την συνταξιοδότησίν του, όλη την Ιερά Μητροπολη Πατρών, την οποίαν ιδιαιτέρως είχε αγαπήσει, Κηρύσσει, εξομολογεί, στηρίζει, εμπνέει αγάπη Χριστού. Πάμπολλα είναι τα πνευματικά του τέκνα.
Εκεί εις το Ι. Εξομολογητήριο, της Χριστιανικής Εστίας Πατρών και των ναών που πήγαινε για κήρυγμα στηρίζει πλήθη κλονισμένων ψυχών, καθοδηγεί, ανευρίσκει ιερατικές κλήσεις, βαθαίνει πόθους αφιερώσεως εις τον παρθενικό και άγιο βίο. Πολλοί είναι οι ιερείς οι οποίοι κατόπιν επισταμένης εξετάσεως και πνευματικής καλλιέργειας έλαβαν το χάρισμα της ιερωσύνης.  
Αφήνει φεύγοντας για τα ουράνια πλούσιο συγγραφικό πνευματικό έργο, ταυτόχρονα και φιλανθρωπικό αφού δικό του δημιούργημα η Μ.Φ.Η. «Η Αγία Σκέπη» της Χριστιανικής Εστίας Πατρών.
Η όλη ζωή του ήτο ζωή οσίου, πιστού και αφοσιωμένου διακόνου του Χριστού και της αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Η εσωτερική ζωή του και η ιερατική δράσις του αποτελούν ζωντανό μάθημα, μεγάλο μάθημα, που καλεί κάθε εργάτη του Ευαγγελίου, να τον έχουν ως πρότυπο.

Αιωνία του η μνήμη.

Με ευγνωμοσύνη για όσα στην ι. Εξομολόγηση με δίδαξε. 

Αναστάσιος Κωστόπουλος

anastasiosk.blogspot.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου