Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

« ΟΙ ΔΕΙΛΟΙ ΘΑ ΚΟΛΑΣΘΟΥΝ »


«Στον εξωνάρθηκα του κυριακού της Μεγίστης Λαύρας ιστορείται ο Παράδεισος και η Κόλαση. Στην Κόλαση υπάρχουν πολλές κατηγορίες κολασμένων μέσα σε διάφορες τυραγνίες και βασανιστήρια. Σε μία απ’ αυτές περιγράφονται οι πόρνοι, μάγοι, φονείς, βδελυροί, μαζί και οι δειλοί. Εντύπωση μας κάνει πως ακόμη και οι δειλοί, που φοβούνται ή δεν κρίνουν φρόνιμο να εκθέσουν τον εαυτό τους μπροστά στους ανθρώπους με την ομολογία του Χριστού, θα κολασθούν εξίσου μαζί με τους άλλους, έστω και εάν αυτοί, οι δειλοί, υπήρξαν κατά τα άλλα ηθικοί, ήσυχοι, “καλοί χριστιανοί”».

(Αγιορείτικες κουβέντες-Μικρά μυστικά για μια όμορφη καθημερινή ζωή, π. Διονυσίου Ταμπάκη, εκδόσεις Άθως, σελίδα 213)

2 σχόλια:

  1. Τό πόσο αληθές είναι αυτό, τό διαπιστώνουμε καθημερινά τόν τελευταίο καιρό.Διότι από δειλία, πολλοι Χριστιανοί έπαυσαν να εκκλησιάζονται πολλές ημέρες πρίν ισχύσουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω τού ιού.
    Επίσης διαπιστώνουμε καθημερινά, συζητωντας με Χριστιανούς αδελφούς, τό πόσο πρόθυμοι είναι, απο δειλία που γεννα ο φόβος, να δεχθούν άκριτα τό υποχρεωτικό(!) εμβόλιο-τσιπάρισμα,δείχνοντας αξιοθρήνητη ολιγοπιστία.
    Επομένως ναί, η δειλία είναι κολάσιμη. Άς μάς δίνει ολων μετάνοια ο Θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά οι Ναοί άδειαασαν πριν τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα! Δυστυχώς η δειλία δεν ωφελεί την πνευματική ζωή. Σας ευχαριστώ για τον πολύ εύστοχο σχολιασμό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή