Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

« ΤΟ ΑΙΓΙΟ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΥΠΗΤΗ, 24.04.2020 »


Το Αίγιο τίμησε σήμερα Παρασκευή της Διακαινησίμου την πολιούχο του Παναγία Τρυπητή, χωρίς όμως την λαμπρότητα και τη συμμετοχή του κόσμου που χαρακτήριζε τις τελετές των προηγούμενων χρόνων.
Η Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας από πέρυσι έχει μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Αιγίου, λόγω των εργασιών ανακαίνισης και συντήρησης στο Ιερό Προσκύνημα πάνω από το λιμάνι του Αιγίου.


Τα μέτρα απαγόρευσης συνάθροισης των πολιτών που εφαρμόστηκαν για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, δεν επέτρεψαν στους πιστούς να προσκυνήσουν φέτος την Παναγία Τρυπητή.
Χτες βράδυ έλαβε χώρα πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου, όπου φιλοξενείται προσωρινά η Ιερά Εικόνα της Παναγίας.
Σήμερα το πρωΐ, πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κεκλεισμένων των θυρών, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.
Μετά την Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία έγινε περιφορά της Ιεράς Εικόνας μέσω οχήματος, στους άδειους δρόμους της πόλης.
Η παρουσία των Αστυνομικών Δυνάμεων ήταν ισχυρή και δεν παρατηρήθηκε καμία παράβαση των μέτρων απαγόρευσης συνάθροισης.






orthodoxia.online


2 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά!!!Η Παναγία να μας σκεπαζει όλους αυτές τις δύσκολες στιγμές και να πρεσβεύει στον υιό της να μας συγχωρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χριστός Ανέστη! Η Παναγία η Τρυπητή βοήθειά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή