Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

« ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ π. ΕΥΣΕΒΙΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ, ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ, ΣΤΟ ΒΕΡΙΝΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, 19.06.2019 »


Εικοσιτέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού π. Ευσεβίου Γιαννακάκη, Γέροντα της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στο Βερίνο Αιγιαλείας, και το μεσημέρι, κατόπιν πρωτοβουλίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου, 25μελής αντιπροσωπεία ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας μετέβη στην Ιερά Μονή όπου επί του μνήματός του τελέστηκε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.
Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος και οι ιερείς έφθασαν στην Ιερά Μονή, όπου τους υποδέχθηκαν η Καθηγουμένη Μοναχή Επιστήμη και η Μοναστική Αδελφότητα. Αμέσως μετέβησαν στο μνήμα του αειμνήστου κτήτορος, το οποίο βρίσκεται πλάϊ στο Ιερό του Καθολικού, όπου και τελέστηκε το τρισάγιο σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία δεκάδων επισκεπτών-προσκυνητών.
Ακολούθως οι Μοναχές, με πολλή αγάπη και ευγένεια, προσέφεραν καφέ και γλυκίσματα στην αντιπροσωπεία της Ιεράς Μητροπόλεως, με τον σεπτό Ποιμενάρχη μας να εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Αδελφότητα για την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία που επεφύλαξαν σε όλους τους προσκυνητές. Σημείωσε δε το σπουδαίο πνευματικό και ιεραποστολικό έργο που επιτελεί η Αδελφότητα και ευχήθηκε ο Θεός να τις ενισχύει στη Διακονία τους.




mkalaig.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου