Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

« ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ “ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΑ” »


Την Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018, τελέσθηκε Αγιασμός με την έναρξη της φετεινής ραδιοφωνικής περιόδου, στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας «Διακονία και Μαρτυρία», που εκπέμπει στους 91,2 MHz στην μπάντα των FM.
Από το 1990 ο ιδρυτής του, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος, συντόνιζε τις επίπονες εργασίες για το στήσιμο ενός εκκλησιαστικού ραδιοσταθμού και τα κατάφερε με τη σημαντική βοήθεια του κ. Χρήστου Σπηλιωτόπουλου (Ράδιο Αίγιο). Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του (1991-1996) ο Ρ/Σ αναμετέδιδε μόνο το πρόγραμμα της Πειραϊκής Εκκλησίας.
Το 1997 κατόρθωσε και δημιούργησε Studio, όπου μέχρι και σήμερα, με τη συνεργασία εθελοντών παραγωγών από τον χώρο της Εκπαίδευσης, παρουσιάζονται εκπομπές εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος.
Εκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιο και τους εκλεκτούς παραγωγούς, στην τελετή του Αγιασμού παρέστησαν επίσης ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Ρέλλας, ο νόμιμος εκπρόσωπος του Ρ/Σ Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Γιαννακόπουλος και ο Διάκονος π. Λουκάς Τσούλης.
Παράλληλα, έγινε αναφορά στην καινούργια εκπομπή με τίτλο «Η φωνή της Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο» που θα επιμελείται και θα παρουσιάζει κάθε Πέμπτη, στις 6.45μ.μ., ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων.


Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος, ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο των συνεργατών του Ρ/Σ, τους ευχαρίστησε για την ευλογημένη εθελοντική τους προσπάθεια που του δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσει το γεμάτο κόπους και αγωνίες έργο του. Για ευλογία πρόσφερε σε κάθε παραγωγό μια εικόνα της Πολιούχου του Αιγίου, Παναγίας Τρυπητής, και το καινούργιο του βιβλίο με τίτλο «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω».

imkalaig.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου