Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

« ΜΗ ΘΙΓΕΤΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ…ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ!, ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΔΑΝΙΗΛ ΑΕΡΑΚΗ »


Κάθησε στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Όχι, αυτή τη φορά, κάποιος αναρχικός. Όχι κάποιος εγκληματίας. Όχι κάποιος ασεβής και προκλητικά βλάσφημος. Αλλ’ ένας κληρικός! Ένας επίσκοπος. Ένας σεβάσμιος Μητροπολίτης. Και δεν κάθησε στο εδώλιο ως απατεώνας ή κλέπτης. Αν ήταν τέτοιος, θα του ταίριαζε το «σκαμνί» του κατηγορουμένου (Α´ Πέτρ. δ´ 15).
Ο Μητροπολίτης αυτός είναι «μακάριος», πάλι με σύμφωνη διδαχή του Απ. Πέτρου, διότι κάθησε στο σκαμνί ως... χριστιανός! Διότι θέλησε με ζωηρό τρόπο να αποδοκιμάση τον εκφυλισμό, τη διαστροφή, πού λέγεται ομοφυλοφιλία.
Πρόκειται για τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων π. Αμβρόσιο. Η κατηγορία; Παρέβηκε τον λεγόμενο αντιρατσιστικό νόμο!
Δηλαδή: Και ο Απόστ. Παύλος, από εκείνους που έφτιαξαν το νόμο αυτό, θα καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αφού μίλησε για τους ομοφυλόφιλους με πολύ πιο σκληρή γλώσσα από αυτήν που χρησιμοποίησε ο Μητρ. Καλαβρύτων (Ρωμ. α´ 22-27)!
Και όχι μόνο ο Παύλος, αλλά και ο Ίδιος ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός θα ωδηγείτο στο «σκαμνί», ως παραβάτης του αντιρατσιστικού νόμου, αφού εκσφενδόνισε τα τρομερά εκείνα «Ουαί» εναντίον των γραμματέων και φαρισαίων!
Τι έκανε ο Σεβασμ. Αμβρόσιος και στις 15 Μαρτίου δικαζόταν επί εννέα ώρες στο Αίγιο;
Ας ακούσουμε τον ίδιο: «Μηνυτές και κατήγοροί μου ήσαν μια ομάδα εννέα προσώπων, από το χώρο των ομοφυλοφίλων. Είχαν θιγεί όταν εμείς, σε ανάρτησή μας στο διαδίκτυο στις 9 Δεκεμβρίου 2015, είχαμε δημοσιεύσει ένα άρθρο με τίτλο “Φτύστε τους”!
Στόχος μας δεν ήσαν οι ίδιοι οι ομοφυλόφιλοι, αλλ᾽ οι υπερασπιστές τους! Στόχος μας ήταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Άννα Β..., η οποία στην κηδεία ενός ομοφυλόφιλου ηθοποιού, του Μηνά X..., που επί 25 χρόνια συζούσε με κάποιον άνδρα εραστή του, είπε μεγαλοφώνως τα εξής: “Στη μνήμη της προσωπικής σου αγωνίας, θα βοηθήσω να περάσει το σύμφωνο συμβίωσης από τη Βουλή των Ελλήνων”!...
Για όσους τελικώς ψήφισαν το νόμο για το “Σύμφωνο Συμβίωσης”, μόνο γι᾽ αυτούς, είπαμε το “Φτύστε τους!”.
Διότι άνοιγαν την θύρα της νομιμότητος στις αφύσικες και ανώμαλες σχέσεις! Είμαστε κήρυκες του Νόμου του Θεού· ως εκ τούτου χρέος μας είναι να αγωνιζώμεθα για την επικράτηση του Θείου Νόμου και άρα να εναντιούμεθα στη Σοδομική νοοτροπία!».
Τελικά ο Σεβασμιώτατος αθωώθηκε. Αλλ’ η πολεμική πολιτικών και άλλων παραγόντων εναντίον της δικαστικής αποφάσεως, είναι όντως ένα «φτύσιμο», όχι μόνο κατά της αθωωτικής αποφάσεως, αλλά και κατά του σεπτού προσώπου του Μητροπ. Καλαβρύτων!
Το να πη ένας επίσκοπος «φτύστε» όσους στηρίζουν νομοθετικά «γάμο ομοφυλοφίλων», ισοδυναμεί με το «μαυρίστε τους». Μήπως είναι και αυτό ρατσισμός;
Αλλ’ εμείς ρωτάμε: Όταν κυριολεκτικά και συμβολικά «φτύνουν» το Πρόσωπο του Αναμαρτήτου Ιησού Χριστού (ιδέ θεατρικό έργο «Jesus Christ-Super Star»), αυτό δεν είναι ρατσισμός;


Περιοδικό «Ιωάννης ο Βαπτιστής», Απρίλιος 2018, Τεύχος 637


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου