Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

« ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΝΟΣΥΝΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΘΕΟΔΟΥΛΙΔΗ »


Το περασμένο Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Συκάμινου Ωρωπού, τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Αποστόλου Θεοδουλίδη.
Πριν σαράντα ημέρες αναχώρησε από τα πρόσκαιρα στα αιώνια ο δεκαπεντάχρονος Απόστολος Θεοδουλίδης. Ο Απόστολος είχε γίνει προσωπικός μου φίλος και ερχόταν συχνά στο Ναό που διακονώ, με τους ευλαβείς γονείς του και τις δύο αδελφές του. Από μικρός, ο Απόστολος, βίωσε σε μεγάλο βαθμό τον σταυρό της ασθένειάς του.


Η πνευματικότητα του Αποστόλου ήταν παράδειγμα για όλους μας. Ήταν τόσο μικρός και όμως ο λόγος του ήταν μεστός νοημάτων και ξεπερνούσε σε σοφία ακόμη και μεγάλους ανθρώπους.
«Τελειωθείς εν ολίγω επλήρωσεν χρόνους μακρούς» (ΣΟΦ. ΣΕΙΡ. 4, 13). Αυτό το χωρίο ταιριάζει απόλυτα στον γλυκό μας Απόστολο.
Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε την ασθένειά του με καρτερία και υποδειγματική υπομονή. Δεν παραπονέθηκε στον Θεό καθόλου για την μεγάλη αυτή δοκιμασία. Αντίθετα τις τελευταίες του στιγμές, πριν πετάξει η ψυχούλα του στα Ουράνια, επικαλέσθηκε το γλυκύτατο Όνομα του Χριστού μας.
Τώρα πλέον Ουρανοπολίτης ο Απόστολος, βρίσκεται κοντά στον αγαπημένο του Χριστό και στους αγαπημένους του Γέροντες, τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη και τον π. Δανιήλ Γούβαλη.


Όμως κι εμείς που βρισκόμαστε ακόμη στα επίγεια, έχουμε έναν μεγάλο πρεσβευτή προς τον Κύριό μας. Ιδιαίτερα οι αγαπημένοι του γονείς και οι αγαπημένες του αδελφές, όπως επίσης και οι κοντινοί του συγγενείς, θα έχουν έναν ισχυρό πρεσβευτή προς τον Κύριο, Τον Οποίο θα παρακαλεί να τους χαρίζει την παρηγοριά Του.
Ο Απόστολος μας περιμένει όλους να συναντηθούμε και πάλι στην αιώνια πατρίδα μας. Ας είναι η μνήμη του αιωνία!
π. Βασίλειος.





 


3 σχόλια:

  1. τι ωραἰο Πἀτερ, ὀτι διἀβασα αυτὀ το κεἰμενο σἠμερα στην γιορτἠ τὠν Αγἰων αποστὀλων, την γιορτἠ τοὐ μικροὐ Αποστὀλου.
    μνἠμα αιὠνιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ. ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΥΛΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΗΓΟΡΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΕΛΦΟΥΛΕΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή