Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

« ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΣΩΤΗΡΧΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ “ΠΟΛΥΕΔΡΟ”, ΑΠΟ 27.11–17.12.2014 »

Από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 17 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε, η 3η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Σωτηρχόπουλου στο βιβλιοπωλείο «Πολύεδρο», στην Πάτρα. Εκτέθηκαν περισσότερα από σαράντα έργα, λάδια και ακουαρέλες. Το μεγαλύτερο μέρος των έργων που παρουσιάσθηκαν είναι δουλειά των τελευταίων τριών χρόνων, πορτρέτα, φιγούρες, τοπία και πολλές όψεις της Πάτρας.
Ο Βασίλης Σωτηρχόπουλος γεννήθηκε στην Αντίς-Αμπέμπα της Αιθιοπίας, όπου οι γονείς του δάσκαλοι στο κοινοτικό σχολείο της παροικίας, ίδρυσαν εκεί μετά ιδιωτικό σχολείο. Από το 1936 είναι πια Πατρινός. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 1960 ως εκπαιδευτικός-φιλόλογος συμμετείχε στα Εκπαιδευτήρια Σωτηρχόπουλου και από το 1968 διευθύνει τα ομώνυμα εκπαιδευτήρια.
Τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής τα πήρε από τους Πρέσσα και Ψαρρό, που ήταν καθηγητές καλλιτεχνικών στο σχολείο. Στην διάρκεια των σπουδών του στην Αθήνα διδάχθηκε σχέδιο στο εργαστήριο του Σαραφιανού (1954). Αργότερα συνέχισε στο εργαστήριο του Θόδωρου Δρόσου, σχέδιο και χρώμα.
Παράλληλα με τις καθημερινές του υποχρεώσεις συνέχισε την ενασχόλησή του με την ζωγραφική. Στην Πάτρα, η συχνή φιλική του παρέα με τους Σπύρο Σώκαρη και Γιώργο Οικονόμου, όσο ζούσαν, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια συντροφιά με τη ζωγραφική.
π. Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου