Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

« ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: “ΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΣΠΗ, ΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΡΗΜΑΖΟΥΝ” »

Στη συναυλία του το βράδυ της Δευτέρας, 11 Σεπτεμβρίου 2023, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης εξέφρασε τον πόνο της κοινωνίας για την τεράστια καταστροφή από την κακοκαιρία Daniel και άσκησε κριτική στο απόν κράτος.
«Έρχομαι από την καταιγίδα. Έρχομαι από τη λάσπη. Από τον ρημαγμένο παράδεισο, από το Πήλιο, από τα αποκομμένα χωριά, από τα πεσμένα γεφύρια, τους βουλιαγμένους δρόμους, τα κατεστραμμένα σπίτια, τα γκρεμισμένα. Έρχομαι από τη λάσπη. Από τους πνιγμένους ανθρώπους, τα πνιγμένα ζώα, τα πεσμένα δέντρα. Από τις κομμένες εθνικές οδούς. Από την κομμένη, την καμένη, την πνιγμένη χώρα μας.
Έρχομαι από τον Βόλο, που ο δήμαρχος της πόλης, πριν από τρεις μέρες -ο ανεκδιήγητος δήμαρχος- ανεβασμένος σε μια μπουλντόζα, φώναζε στην ερημιά -εκεί που δεν υπήρχε άνθρωπος- “ήρθε το φαΐ και το νερό! Ελάτε να πάρετε!”. Για την κάμερα, κάνοντας προεκλογικό σποτ μπας και τον ξαναψηφίσει κανείς. Έρχομαι από την χώρα που θα τον ξαναψησίσουν, όμως. Έρχομαι από τη χώρα που ξαναψηφίζουν, δεκαετίες τώρα, όσους μας ρημάζουν.
Από τη χώρα χωρίς παιδεία, χωρίς υγεία, χωρίς πολιτισμό, χωρίς πρόβλεψη, χωρίς προετοιμασία, χωρίς πρόνοια, χωρίς έγνοια, χωρίς φροντίδα, χωρίς ευθύνη. Έρχομαι από τη λάσπη. Και σας ευχαριστώ,  μετά από τις έντονες, πολύ έντονες μέρες και νύχτες, που είστε εδώ για να στήσουμε μαζί μια ηλεκτρική γιορτή πάνω στην καταστροφή, και εκτός τόπου και χρόνου. Καλώς βρεθήκαμε, καλή μοιρασιά αδέρφια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου