Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

« ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, 16.05.2019 »

Τον τρίτο κύκλο τού Σεμιναρίου με κεντρικό θέμα «Η ενορία ως κύτταρο της τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικοπρονοιακής στήριξης» παρακολούθησαν χθες το πρωΐ, 16 Μαΐου 2019, στο Αίγιο 35 συνολικά κληρικοί και λαϊκοί, στο πλαίσιο των επιμορφώσεών τους που πραγματοποιεί και φέτος η Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως Κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Το χθεσινό Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες», όπου προσκεκλημένος ήταν ο Πρεσβύτερος π. Γεώργιος Σταθόπουλος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αμαλιάδος Ηλείας, καθηγητής Θεολόγος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Το κοινωνικό-προνοιακό ενοριακό έργο: Τόπος και τρόπος έκφρασης της τοπικής αλληλεγγύης και συνεργασίας». 


Την έναρξη κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Βενιανάκης, ο οποίος, αφού πρώτα μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, παρουσίασε ένα σύντομο βιογραφικό του χθεσινού προσκεκλημένου.
Ακολούθησε η εισήγηση του π. Γεωργίου, ο οποίος αναφέρθηκε στον τρόπο οργάνωσης της φιλανθρωπικής δραστηριότητας της Εκκλησίας, από τη σύστασή της μέχρι και σήμερα, θέτοντας παράλληλα τις βασικές αρχές, πάνω στις οποίες στηρίζεται η προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της κοινωνίας.
Το Σεμινάριο ολοκληρώθηκε με εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των ιερέων και του προσκεκλημένου ομιλητή.

imkalaig.gr
 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου