Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

« Ο ΠΑΠΑ-ΔΑΒΙΔ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ »


Με αισθήματα χαρμολύπης και αναστάσιμης χαράς τελέσθηκε την Δευτέρα 4 Ιουλίου η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Ιερομονάχου Δαβίδ, Γέροντος του Ιερού Κελλίου Αρχαγγέλων (Αβερκαίων) Καρεών, στον Ιστορικό Ναό του Πρωτάτου.
Ο π. Δαβίδ κοιμήθηκε το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016 στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μετά από εξάμηνη μεγάλη και επίπονη δοκιμασία της υγείας του.
Ο π. Δαβίδ γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου 1967 στο Λατζόϊ Ηλείας από τον Ανδρέα και την Χαρίκλεια Κούτση και μεγάλωσε στην Πάτρα.
Το 1983 ανέβηκε στο Άγιον Όρος όπου και μαθήτευσε στην Αθωνιάδα Σχολή, ενώ το 1985 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου.
Άνθρωπος συνεχούς αγάπης και πνευματικού ενδιαφέροντος, διετέλεσε Πνευματικός στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αναπαύοντας ιδιαιτέρως πάρα πολλούς νέους ανθρώπους. Ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός σε πολλά μέρη της Ελλάδας και ιδιαιτέρως στην περιοχή της Αθήνας, του Έβρου και της Κώου.
Στο Ιερό Κελλί των Αρχαγγέλων (Αβερκαίων) στις Καρυές διαδέχθηκε τον αγιασμένο γέροντα Γαβριήλ και παράλληλα οργάνωσε επίλεκτο εργαστήριο βυζαντινής αγιογραφίας με εξειδίκευση από ψηφιδωτά με υπεύθυνο τον Μοναχό Παΐσιος.
Ο π. Δαβίδ είχε την μεγάλη ευλογία από τον Θεό να γνωρισθεί και να διακονήσει επί πολλά χρόνια τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη.

Εφημερίδα «Ο Εκκλησιολόγος», Σάββατο 9 Ιουλίου 2016, Αριθμός φύλλου 468.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου