Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

« ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ »

                                                                                             
Αναχώρησε από τα πρόσκαιρα και εφήμερα, την Κυριακή 18 Μαΐου 2014 το πρωΐ, ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως και Διευθυντής της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας, Λυκούργος Αγγελόπουλος. Ο θανών διακόνησε το ιερό αναλόγιο με αυταπάρνηση και ζήλο και προσέφερε στη βυζαντινή μουσική διεθνή προβολή και αναγνώριση. Με το διδακτικό και ερευνητικό του έργο ανέσυρε από την λήθη της ιστορίας τον μεγάλο πλούτο του βυζαντινού μέλους.
Το νέο της κοίμησής του σκόρπισε θλίψη σε όλους τους μαθητές και φίλους του, στους συναδέλφους του ψάλτες και μουσικολόγους και σε ανθρώπους που τον είχαν γνωρίσει στο αναλόγιο της Αγίας Ειρήνης Αιόλου όπου και έψαλλε από το 1982.
Ο Λυκούργος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας το 1941. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών και βυζαντινή μουσική με τον Σίμωνα Καρά. Από το 1982 ήταν πρωτοψάλτης της Αγίας Ειρήνης (πρώτης Μητρόπολης Αθηνών) και ιδρυτής και διευθυντής από την ίδρυση της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας, με την οποία έχει εκδώσει και αρκετούς δίσκους σε Ελλάδα και Γαλλία, ενώ έχει πραγματοποιήσει πάνω από χίλιες συναυλίες σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αφρική.
Η εξόδιος Ακολουθία πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 11.30 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Αιόλου.

www.diakonima.gr
                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου