Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

« EUROPRIDE ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΑΓΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ; »

Η μεγάλη παρέλαση της υποτιθέμενης «υπερηφάνειας» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο κέντρο της πόλης με συνθήματα για την ορατότητα και τη συμπερίληψη

Ξεπέρασαν κάθε όριο χυδαιότητας και ακραίας πρόκλησης οι εικόνες στο αποκαλούμενο EuroPride της Θεσσαλονίκης. Τρομακτικές μεταμφιέσεις που παραπέμπουν σε σατανιστικές τελετές καλυμμένοι με κόκκινες μπογιές σαν αίματα, άνθρωποι ντυμένοι σκύλοι, κάποιοι εξ αυτών να περπατούν στα τέσσερα σαν ζώα, τερατόμορφοι που μόνο αποστροφή προκαλούν (ειδικά σε παιδιά) και άλλα παρόμοια είχαν πρώτη θέση στην παρέλαση της δήθεν διαφορετικότητας και των δικαιωμάτων. Όλα αυτά τα αποκρουστικά πρότυπα είναι απορίας άξιον ποια «υπερηφάνεια» διαφημίζουν και ποια αποδοχή επιζητούν.
Μαζί με όλους αυτούς, εμφανίστηκαν φυσικά οι πολύχρωμες ομάδες των ομοφυλοφίλων με μπόλικη δόση κιτς και τρας χρώματα. Και βέβαια δεν έλειψαν άλλη μια χρονιά τα μηνύματα που μοιράστηκαν και ως φέιγ βολάν κατά της οικογένειας και της πατρίδας. Αυτή την αποκρουστική δήθεν γιορτή έσπευσαν να υποστηρίξουν και επιφανείς πολιτικοί και διπλωμάτες, παριστάνοντας κι αυτοί ότι δήθεν κόπτονται για την… ισότητα και τα δικαιώματα.

Συνθήματα

Η μεγάλη παρέλαση της υποτιθέμενης «υπερηφάνειας» έγινε το Σάββατο στο κέντρο της πόλης με συνθήματα για την ορατότητα και τη συμπερίληψη, αλλά και την πολύχρωμη σημαία των γκέι να πρωτοστατεί παντού. Πρόκειται για το πρώτο EuroPride που διεξάγεται στην Ελλάδα και μόλις το δεύτερο που φιλοξενείται στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Η παρέλαση με τη συμμετοχή χιλιάδων ατόμων από Ελλάδα και εξωτερικό ξεκίνησε περίπου στις 5.30 το απόγευμα με αφετηρία το πάρκο της ΧΑΝΘ. Οι συμμετέχοντες, όπως και τα δύο άρματα, κινήθηκαν κατά μήκος της οδού Τσιμισκή κι έπειτα μέσω της οδού Βενιζέλου, με αναμενόμενη κατάληξη στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου πραγματοποιήθηκε και η συναυλία.
Νωρίτερα, πέρασαν από το ιστορικό κέντρο της πόλης αλλά και από τον Λευκό Πύργο, ο οποίος φωταγωγήθηκε (!) στα χρώματα του ουράνιου τόξου, ενώ στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν η σημαία του pride, με χιλιάδες άτομα να συμμετέχουν με κεντρικό σύνθημα «Επιμονή – Πρόοδος – Ευημερία» και να χορεύουν στον ρυθμό της μουσικής που αντηχούσε. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό, με τους συμμετέχοντες να τραγουδούν και να επιδεικνύουν τις περίεργες στολές τους και τα προκλητικά τους ρούχα. «Η αγάπη είναι φρικτό πράγμα να μισείς» και «Η μονοχρωμία βλάπτει σοβαρά την παιδεία» ήταν κάποια από τα μηνύματα που επικρατούσαν στα πλακάτ που έφεραν οι συμμετέχοντες. Τα πρόσωπα που ξεχώρισαν ήταν πολλά, όμως μία αξέχαστη φιγούρα είναι εκείνη μίας ηλικιωμένης γυναίκας που χόρευε υπό τους ήχους του Pride.
Η παρέλαση πέρασε κάτω από το μπαλκόνι του σπιτιού της και στο άκουσμα της μουσικής βρήκε την ευκαιρία, βγήκε στο μπαλκόνι, άρχισε να χορεύει, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, την ώρα που πλήθος κόσμου την αποθέωνε από κάτω. Παρουσιαστές της παρέλασης ήταν (ποιοι άλλοι;) ο Γιώργος Καπουτζίδης και ο Φώτης Σεργουλόπουλος. Μετά την παρέλαση ακολούθησε μεγάλη συναυλία με τη Silia Kapsis, τον Aaron Sibley και τη Nebulossa, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Thessaloniki EuroPride 2024. Στη σκηνή ανέβηκαν ακόμα οι Holly Grace, Fatality, Krystal Versace και Danny Beard.

Δήμαρχος

Καλωσορίζοντας τους χιλιάδες συγκεντρωμένους ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης (ούτε αυτός έλειπε) τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «η πόλη είναι πολύχρωμη φιλική και στηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα που θεωρεί ότι δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, αλλά κεκτημένα για όλους». Να τα χαίρεται τέτοια… κεκτημένα ο κ. δήμαρχος!
Από την ημέρα υπερηφάνειας δεν έλειψαν και περίεργες αποφάσεις, αφού οι Αρχές προχώρησαν σε 29 προσαγωγές ατόμων που καλούσαν σε αντισυγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης. Ούτε για τρομοκράτες να επρόκειτο δεν θα υπήρχε τέτοια κινητοποίηση! Ειδικότερα, τα άτομα προσήχθησαν από μεμονωμένα περιστατικά, σε σημεία όπου θα ξεκινούσαν τα καλέσματα, ενάντια στην παρέλαση των γκέι, ωστόσο δεν ακολούθησαν συλλήψεις, αφού δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο σε βάρος τους.
Υπενθυμίζεται πως σε μια προσπάθεια αποφυγής επεισοδίων και εντάσεων η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης αποφάσισε με μια απαράδεκτη απόφαση να απαγορεύσει κάθε συνάθροιση που αντιτίθεται στο EuroPride και κάθε αντισυγκέντρωση στην παρέλαση υπερηφάνειας από τις 6 το πρωί του Σαββάτου ως τα μεσάνυχτα, στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κρατούμενος

Την ίδια ώρα, κρατούμενος ως σήμερα παραμένει ο 34χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη απογευματινές ώρες της περασμένης Πέμπτης επειδή καλούσε -μέσω συνέντευξης που παραχώρησε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό- τον κόσμο να συμμετάσχει σε διαδήλωση κατά του EuroPride 2024. Μια ενέργεια που θυμίζει τακτικές φασιστικών καθεστώτων! Ο άνδρας εντοπίστηκε έξω από το σπίτι του στην περιοχή της Σταυρούπολης και στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή, όμως λίγο αργότερα συνελήφθη, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

www.dimokratia.gr (01.07.2024)

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

« ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, 28.06.2024 »

Την Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε Προσκυνηματική Εκδρομή του Κατηχητικού Σχολείου του Ιερού Ναού Αγίου Αλεξίου Αιγίου, στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας. Η εκδρομή ήταν προσφορά του Ταξιδιωτικού Γραφείου Mattheos Tours. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Δημήτρη Ματθαίου για την ευγενική του αυτή κίνηση και για την αγάπη του προς τα παιδιά του Κατηχητικού μας Σχολείου! Ο Άγιος Αλέξιος να προστατεύει αυτόν και την οικογένειά του.
Στο Μοναστήρι μας περίμενε ο Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Ιωακειμίδης, ο οποίος μας μίλησε. Αναφέρθηκε στην ιστορία της Μονής, στα ιερά κειμήλια που φυλάσσονται εκεί, όπως τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου, τα λείψανα του Οσίου Λεοντίου και λείψανα πολλών άλλων Αγίων. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τόσο τον π. Γερβάσιο όσο και τον Ηγούμενο της Μονής, Αρχιμανδρίτη π. Ιωακείμ Βενιανάκη (Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας) για την φιλοξενία τους και για την αγάπη τους.
Μετά τα παιδιά του Κατηχητικού έπαιξαν στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, απόλαυσαν τα παπάκια της Μονής και χάρηκαν γενικά με την παραμονή τους στην Μονή.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα παιδιά και τους γονείς τους για το δώρο που προσέφεραν στους Κατηχητές.
Ας έχουμε όλοι την ευλογία του Κυρίου μας, των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και του Οσίου Λεοντίου.
Ευχόμαστε στα παιδιά καλό και ευλογημένο Καλοκαίρι!

Κατηχητικό Σχολείο Ιερού Ναού Αγίου Αλεξίου Αιγίου