Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

«…ΑΒΥΣΣΟΣ, ΑΒΥΣΣΟΝ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ…,ΝΙΝΕΤΤΑΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ»


Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, έξω από το Westminster Abbey, στο Λονδίνο, καθόταν ένας μοναχικός άνθρωπος, κρατώντας ένα πανώ που έγραφε: «Χτυπούν τις καμπάνες για έναν άνθρωπο που ποτέ δεν πίστεψε στο Θεό»!


Οι καμπάνες χτυπούσαν πράγματι και, μέσα στον ιστορικό ναό του Λονδίνου -όπου, από το 1066 (τη Νορμανδική κατάκτηση) και μετά γίνονται οι στέψεις των ηγεμόνων της Βρετανίας και όπου υπάρχουν οι τάφοι βασιλιάδων, ιερωμένων, ποιητών, μουσικών, επιστημόνων και γενικά των πιο διάσημων ανθρώπων που έχει αναδείξει η χώρα- είχε μαζευτεί το πιο ετερόκλητο πλήθος που μπορεί να φανταστεί κανείς. Γνωστοί και μεγάλοι επιστήμονες, εκπρόσωποι της βασιλικής οικογένειας και «μεγάλα» ονόματα, μαζί με μοντέλα, κωμικούς, ηθοποιούς, ροκ μουσικούς, έναν αστροναύτη και ένας επιλεγμένος αριθμός από το «κοινό», τη νέα ευγενική έκφραση που χρησιμοποιούν σήμερα για αυτούς που παλιά αποκαλούσαν «πληβείους»!
Αυτοί όλοι, μαζί με μια ομάδα top κληρικούς της Αγγλικανικής «εκκλησίας», μαζεύτηκαν για να θάψουν σε μια γωνιά του ναού -κοντά στους τάφους του Νεύτωνα και του Δαρβίνου- ένα κουτί με τη στάχτη του Stephen Hawking, του γνωστού επιστήμονα, ο οποίος, αν και δεδηλωμένος άθεος, ήθελε να ταφεί η αθεΐα του στην «επιστημονική γωνιά» -όπως ονομάζεται- του περίφημου Αββαείου. Και, ήθελε επάνω στην πλάκα του να γραφτεί η εξίσωση με την οποία «απέδειξε» την ύπαρξη των «μαύρων τρυπών» του σύμπαντος! Φυσικά, η επιθυμία του έγινε σεβαστή.


Η κόρη του Χώκινγκ, Lucy, διάβασε ένα απόσπασμα από την προς Ρωμαίους επιστολή, κεφ. 12, 9-21!
Ένας γνωστός ηθοποιός, ο Benedict Cumberbatch, διάβασε κι αυτός από τη Βίβλο, τη Σοφία κεφ. 7, 15-24. Ο Βρετανός αστροναύτης Ταγματάρχης Tim Peake, διάβασε ένα απόσπασμα από ένα ποίημα του ρομαντικού ποιητή Percy Shelley, ενώ ένας τιτλούχος αστρονόμος έβγαλε λόγο, όπου μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι ο ίδιος ο Χώκινγκ περίεγραφε την επιστημονική έρευνα σαν «εξερεύνηση του νου του Θεού»(!!!)
Κι η χορωδία του Αββαείου τραγούδησε: «Ζητείστε αυτόν που έφτιαξε τους επτά αστέρες και τον Ωρίωνα και μετέτρεψε τη σκιά του θανάτου σε πρωϊνό. Αλληλούϊα». (“Seek him that maaketh the Seven Stars and Orion and turneth the shadow of death into the morning. Alleluia!”)
Όλα αυτά κι άλλα πολλά, για τον άνθρωπο που θεωρούσε τη μετά θάνατον ζωή το μεγαλύτερο παραμύθι!


Αλλά, η τελική πράξη αυτού του -καλοπαιγμένου- θεάτρου του παραλόγου, ήταν το να στείλουν τη φωνή του Χώκινγκ (δύο λέξεις το λεπτό!) να διακτινιστεί, μέσω του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Κέντρου, στο διάστημα και να ταξιδέψει προς την πλησιέστερη στον γαλαξία μας μαύρη τρύπα!
Αχ, να μπορούσα να είμαι κάπου κοντά και να έβλεπα τους… «εξωγήινους» να παρακολουθούν τη φωνή του Χώκινγκ να ταξιδεύει μέσα στους γαλαξίες και τις μαύρες τρύπες και τα παράλληλα σύμπαντα! Έτσι για να μην έχουν καμμιά αυταπάτη όλα τα όντα σε όλους τους κόσμους, για την τρέλα που κουβαλάει πάνω του αυτός ο αλλόκοτος γαλάζιος πλανήτης, που λέγεται Γη!

Περιοδικό «Ενοριακή Ευλογία», Αριθμός Τεύχους 190-191, Ιούνιος-Ιούλιος 2018.

 



 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου