Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

« ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ – ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Η ΡΕΠΟΥΣΗ ΣΤΟ “ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ” ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ »


Ανακοίνωση για να δικαιολογήσει τα…αδικαιολόγητα αναγκάστηκε να εκδώσει η ΔΗΜ.ΑΡ μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε – κυρίως μεταξύ των βουλευτών – από την αποχώρηση της κυρίας Μαρίας Ρεπούση από την αίθουσα της Ολομέλειας όταν ο πρόεδρος του κοινοβουλίου ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Ποντιακής γενοκτονίας.
Στο κείμενο αναφέρεται ότι «σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜ.ΑΡ τίμησε με “ενός λεπτού σιγή”  τη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού. Η απουσία κάποιων από τους βουλευτές της οφείλεται σε καθαρά πρακτικούς λόγους» (!) και συμπληρώνει πως «Η βουλευτής Α΄ Πειραιά, Μαρία Ρεπούση, με αφορμή τα όσα κακόβουλα λέγονται και γράφονται δήλωσε τα εξής:  “Ο σεβασμός μου στη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού είναι δεδομένος και δεν επιτρέπω σε κανέναν να τον αμφισβητεί”». Παρά ταύτα προκύπτει το ερώτημα: «πόσο σοβαρός ήταν ο “πρακτικός λόγος” για  τον οποίο η κυρία Ρεπούση δεν μπορούσε να περιμένει ούτε ένα λεπτό προκειμένου να δείξει έμπρακτα τον “αδιαμφισβήτητο” σεβασμό της προς τον Ποντιακό Ελληνισμό;».
Όπως μάλιστα αποδεικνύουν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την συνεδρίαση, η νεοεκλεγείσα βουλευτής, γνωστή και από την συγγραφή του βιβλίου ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού, όπου περιέγραφε την σφαγή της Σμύρνης το 1922 ως «συνωστισμό», αποχώρησε την στιγμή που ο Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε από όλους να τηρήσουν «ενός λεπτού σιγή».

Ώρα 12:44 μ.μ. η Ρεπούση μέσα στη Βουλή.

 
Ώρα 12 :46 μ.μ. Mόλις ο Πρόεδρος ανακοίνωσε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων η Ρεπούση εξαφανίστηκε από τα έδρανα της Βουλής.
www.protothema.gr, 19/05/2012 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου