Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

« ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ »

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής τού αδίκως δολοφονηθέντος Κωνσταντίνου Κατσίφα τέλεσε σήμερα το πρωΐ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος. 


Λίγο πριν το πέρας του Τρισαγίου, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, αφού πρώτα ευχαρίστησε τους ευσεβείς πιστούς που συνέρρευσαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό για να συμπροσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής τού Κωνσταντίνου, σημείωσε τα εξής: «Αυτό το Ελληνόπουλο δολοφονήθηκε με απαίσιο τρόπο στην Αλβανία, διότι το “αδίκημά” του ήταν ότι ύψωσε την ελληνική σημαία στους τάφους των Ελλήνων πατριωτών που έχουν πέσει εκεί μαχόμενοι ηρωϊκά. Η αποτρόπαια πράξη των δολοφόνων του δυστυχώς δείχνει πως υπάρχει μεγάλη κακία στον κόσμο και ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος όχι πολέμου αλλά πολέμων! Εύχομαι και προσεύχομαι ο πανάγαθος Θεός να μας λυπηθεί και να μας προστατεύει… Διότι έχει λεχθεί από Αγίους Πατέρες ότι θα γίνει μεγάλος πόλεμος και το αίμα θα κυλά σαν ποτάμι… Ας προσευχηθούμε, λοιπόν, ο Θεός να μας δώσει ειρήνη και να μας απαλλάξει από τέτοιες δοκιμασίες. Ας είναι αιωνία η μνήμη του και στην αγκαλιά του Θεού η ψυχή του…». 


Ακολούθως το λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Αιγιαλείας κ. Σπυρίδων Σουλιώτης, ο οποίος αποκάλεσε τον Κωνσταντίνο Κατσίφα ήρωα για την Βόρειο Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. «Ουδείς μπορεί να σπιλώσει το όνομα του Κωνσταντίνου. Δυστυχώς, όμως, και οι δύο κυβερνήσεις, Ελλάδος και Αλβανίας, προσπαθούν να αμαυρώσουν αυτή την προσωπικότητα. Δεν θα τους περάσει ποτέ! Η Βόρειος Ήπειρος θρηνεί και ζητά να νιώσετε τα βάσανα που περνά εκεί ο λαός μας… Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ζει και θα ζει για πάντα στις καρδιές μας!», κατέληξε εμφανώς συγκινημένος ο κ. Σουλιώτης.

imkalaig.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου