Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

« Η ΜΑΣΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ »


«Η Μασωνία είναι θρησκεία και μάλιστα ειδωλολατρική. Εν τούτοις κρύβεται και καμουφλάρεται. Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους οι Μασώνοι, ότι δεν είναι θρησκεία. Και όμως έχουν ναούς, τελετάς, μυστήρια. Έχουν τα αρχαία ειδωλολατρικά μυστήρια. Καμουφλάρονται και κρύβονται.
Όπως, όμως, εις περιπτώσεις καρκίνου οι συγγενείς και φίλοι του ασθενούς κατά κανόνα αποφεύγουν να τον αναφέρουν, προτιμώντες να λένε αορίστως “η επάρατος αθένεια” ή, κάτι παρόμοιο, έτσι και εις την περίπτωσιν της Μασωνίας (που είναι κι’ αυτή η ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ μορφή καρκίνου που μπορεί να προσβάλη τον άνθρωπον), οι οπαδοί της έχουν επιβάλλει εν είδος “ταμπού” και αποφεύγουν να την κατονομάζουν με το…πραγματικό της όνομα.
Ποία η αιτία; Απλούστατα: Διότι αι λέξεις “καρκίνος” και “Μασωνία” προκαλούν τα ίδια ακριβώς αισθήματα αοράτου φόβου και απεχθείας. Μάλιστα σε παλαιότερα χρόνια η λέξις “Μασώνος” στην Ελλάδα εθεωρείτο ως βαρεία προσβολή και εδικάζετο στα δικαστήρια.
Έτσι, λοιπόν, δια να μαλακώσουν κάπως τα πράγματα εφευρέθη ο όρος “Φραμασωνία”, “Φραμασώνοι” και επί το ελληνικώτερον “Ελευθεροτεκτονισμός” και “Ελευθεροτέκτονες”…Έτσι μπήκε λίγη ζάχαρι δια να καλύψη το δηλητηριώδες χάπι…Υπήρχαν όμως και άνθρωποι αρκετά ευφυείς, οι οποίοι κατάλαβαν, πως δια να υπάρχουν “Φραμασώνοι” (Ελευθεροτέκτονες), ασφαλώς θα υπάρχουν και “σκέτοι” μασώνοι, χωρίς το “Φρα…”. Δηλαδή ο κακοήθης όγκος ελέγετο καλοήθης χάριν,,,σκοπιμότητος».

«Η Εβραιομασωνία ξεσκεπάζεται!», Εκδόσεις «Ορθοδόξου Τύπου», Αθήνα 1987, Σελίδες 44-45.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου