Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

« ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΟΙ »


Στην εφημερίδα «Ενημέρωση Μεγάρων και Δυτικής Αττικής» της 3ης Δεκεμβρίου 2016 (αριθμός φύλλου 1.161), ο τέως Δήμαρχος Μεγάρων κύριος Χρυσόστομος Δ. Σύρκος, γράφει ένα ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο: «Ο πρώην Πρωθυπουργός των Σκοπίων Λιούμπο Γκεοργκιέφσκι τονίζει ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι».
Τα στοιχεία ο αρθρογράφος τα έχει πάρει από το ιστολόγιο http: //www.echedoros-a.gr, το οποίο έχει αποσπάσματα από την συνέντευξη του πρώην Πρωθυπουργού των Σκοπίων Λιούμπο Γκεοργκιέφσκι, που δόθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 στην εφημερίδα των Σκοπίων «Ούτρινσκι Βέσνικ».
Σημειώνει ο πρώην Πρωθυπουργός των Σκοπίων τα εξής:
«Δεν έχουμε κανένα ίχνος σύνδεσης με τους αρχαίους Μακεδόνες, είμαστε Σλάβοι…»
«Η Π.Γ.Δ.Μ δεν έχει μόνον ρίζες, αλλά ούτε ίχνη που να σχετίζονται με την αρχαία ιστορία της περιοχής».
«Οι ρίζες του λαού των Σκοπίων είναι σλαβικές».
«Η πρώτη αλλαγή ταυτότητας ήταν με το κομμάτι της αρχαιοποίησης που δεν έχει καμία βάση. Είναι μόνο προπαγάνδα και έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι οι ρίζες του ψευδομακεδονικού έθνους είναι σλαβικές. Η αλλαγή που πρέπει να γίνει είναι στην αρχαιοποίηση, γιατί όχι μόνο δεν υπάρχει ρίζα αρχαία, αλλά ούτε ίχνος ιστορικό από την αρχαιότητα της περιοχής αυτής».
«Οι ψευδομακεδόνες δεν έχουν καμία αιτία να συνδέονται με την αρχαιότητα. Είμαστε Σλάβοι».
Τα Σκόπια κατά την Ελληνική πλευρά είναι το ίδιο το κράτος, του οποίου πρωτεύουσα είναι η παραπάνω πόλη. Οι επίσημες Ελληνικές αρχές αναφέρονται στο κράτος ως «η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας». Η χώρα έχει καθιερωθεί διεθνώς (εκτός Ελλάδας) στον καθημερινό δημόσιο λόγο ως «Μακεδονία». Πολύ κακώς βέβαια! Είναι ηπειρωτική χώρα της νοτιοανατολικής Ευρώπης, στα κεντρικά Βαλκάνια.       
Δυστυχώς τα Σκόπια συνεχώς πλαστογραφούν την ιστορία. Ο Εθνικισμός των ψευδομακεδόνων και η ηττοπάθεια των Ελλήνων ψευδοπροοδευτικών, οδηγούν σε μία συνθηκολόγηση άνευ όρων σχετικά με το όνομα των Σκοπίων.
Οι Έλληνες πολιτικοί οφείλουν να καταστήσουν σαφές ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιεί το κράτος των Σκοπίων το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας. Δεν είναι σωστό να νοθεύεται η παγκόσμια αλλά και η Ελληνική ιστορία, γιατί κάποιοι θέλουν να επικρατήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Είναι απαράδεκτο να επικρατούν τέτοιες παράλογες απόψεις.
Υπενθυμίζω, ότι εδώ και είκοσι ένα χρόνια το πολυεθνικό κράτος της FYROM παραβιάζει συστηματικά σε βάρος της Ελλάδας την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995[1], τις σχετικές διεθνείς συνθήκες και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Αντίθετα, επικαλούμενο το γεγονός της τυπικής αναγνώρισης από διάφορες χώρες με το όνομα «Μακεδονία» και κυρίως την αναγνώριση και πολιτική του υποστήριξη από τις Η.Π.Α., εμμένει, αψηφώντας και την ιστορική αλήθεια και τις Ελληνικές θέσεις, στη χρήση του πλαστού ονόματος «Μακεδονία».
Κάθε όνομα που περιέχει τον όρο «Μακεδονία» πρέπει να αποκλεισθεί από Ελληνικής πλευράς. Αν τους το χαρίσουμε, έστω και ως σύνθετο ή παράγωγο, θα διεκδικήσουν διεθνώς την αποκλειστικότητα και σε λίγα χρόνια οι καταγόμενοι από την Βόρεια Ελλάδα δεν θα μπορούν να δηλώσουν Μακεδόνες.
Ο πρώην Πρωθυπουργός των Σκοπίων, Λιούμπο Γκεοργκιέφσκι, με τις δηλώσεις του φανερώνει την αλήθεια για την καταγωγή της χώρας του και βάζει στη θέση τους ακόμη και Έλληνες ψευδοπροοδευτικούς που υποστηρίζουν την γείτονα χώρα. Αυτού του είδους οι Έλληνες παθαίνουν αλλεργία με οτιδήποτε Ελληνικό.
Οφείλουμε όλοι οι Έλληνες να στηρίζουμε την Μακεδονία μας και να αντιδράσουμε σε οτιδήποτε ανθελληνικό μας πλασάρουν οι ξένες δυνάμεις. Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε την ιστορικότητα της Μακεδονίας και να μην χαρίσουμε το όνομά της στα Σκόπια, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία Μακεδονία, αλλά είναι Σλάβοι, σύμφωνα με τον πρώην Πρωθυπουργό Λιούμπο Γκεοργκιέφσκι.

Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Γιαννακόπουλος
Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Αλεξίου Αιγίου.


[1] 13.09.1995: Υπογράφεται στη Νέα Υόρκη από τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδος και ΠΓΔΜ, Κάρολο Παπούλια και Στέβκο Τσερβένκοφσκι, η λεγόμενη «ενδιάμεση συμφωνία», που ρυθμίζει τις σχέσεις των δύο χωρών. Η συμφωνία θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ σε ένα μήνα και προβλέπει ότι: 1) οι δύο πλευρές αποδέχονται τα υπάρχοντα σύνορα ως απαραβίαστα και δηλώνουν ότι σέβονται αμοιβαία την εδαφική τους ακεραιότητα, 2) η Ελλάδα θα αναγνωρίσει τα Σκόπια με την προσωρινή ονομασία ΠΓΔΜ μόλις η συμφωνία τεθεί σε ισχύ και οι δύο χώρες θα δημιουργήσουν γραφεία συνδέσμου στις πρωτεύουσές τους, 3) η ΠΓΔΜ θα προχωρήσει σε αλλαγή του συμβόλου που υπάρχει στη σημαία της, 4) η ΠΓΔΜ θα διακηρύξει ότι το Σύνταγμά της δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως διεκδίκηση ελληνικού εδάφους ή ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, 5) οι δύο πλευρές θα εργαστούν για την ελεύθερη διακίνηση προσώπων και αγαθών μεταξύ των δύο χωρών και η Ελλάδα θα άρει το εμπάργκο κατά της ΠΓΔΜ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου