Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

« ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: “ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΡΟΝΟΙΑΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ”, 04.07.2018 »


Τον τρίτο (και τελευταίο) κύκλο τού Σεμιναρίου με κεντρικό θέμα «Κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα του γάμου και της οικογένειας» παρακολούθησαν, την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018, στα Καλάβρυτα 35 συνολικά κληρικοί, στο πλαίσιο των επιμορφώσεών τους που πραγματοποίησε και φέτος η Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως Κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 


Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Kalavrita Canyon» και το Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο, όπου προσκεκλημένοι ήταν ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κανάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως (ανέπτυξε το θέμα «Η ισορροπία της οικογένειας μετά την αναχώρηση των παιδιών»), ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Τρομπούκης, κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και καθηγητής ΕΔΙΠ της Νομικής Σχολής τού Πανεπιστημίου Αθηνών (ανέπτυξε το θέμα «Εκκλησιαστικές πρακτικές παρεμβάσεις στην υποστήριξη των ενδοοικογενειακών σχέσεων») και ο ελλογιμώτατος κ. Χρήστος Καραγιάννης, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής τού Πανεπιστημίου Αθηνών (ανέπτυξε το θέμα «Μεθοδολογία και τρόποι της συμβουλευτικής υποστήριξης της οικογένειας»). 


Την έναρξη κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης, ο οποίος, αφού πρώτα μετέφερε τις ευλογίες τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου, παρουσίασε ένα σύντομο βιογραφικό των προσκεκλημένων.


Το Σεμινάριο ολοκληρώθηκε με εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των ιερέων και των ομιλητών.

imkalaig.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου