Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

« ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Π. ΛΥΚΟΥΔΗ »


Ανακούφιση στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα αποτελεί η άρνηση των Αγιορειτών Πατέρων και δη, ουχί μεμονωμένα, αλλά συγκροτημένα ως Σύναξη των αντιπροσώπων των είκοσι Ιερών Μονών, να δεχθούν και επισήμως να υποδεχθούν τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Α. Τσίπρα, στην Αθωνική Πολιτεία. Παρά το γεγονός ότι η επίσκεψη του Πρωθυπουργού ήταν κανονισμένη και προγραμματισμένη, το Μαξίμου φρόντισε να "ρίξει" τους τόνους, επικαλούμενο βαρύ και βεβαρυμμένο  πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, από το να παραδεχθεί την άρνηση των Αγιορειτών στην ως άνω επίσκεψη.
Είναι παρήγορο το γεγονός πως, έστω και καθυστερημένα, το Άγιον Όρος υψώνει το πνευματικό και εθνικό του ανάστημα και ορθοτομεί τον Λόγο της Αληθείας. Στην άρνηση υποδοχής του Πρωθυπουργού, από πλευράς της Ιεράς Επιστασίας και των αντιπροσώπων της Αθωνικής Πολιτείας, μειοψήφισαν και πήραν αποστάσεις οι αντιπρόσωποι των Ιερών Μονών Βατοπεδίου, Σίμωνος Πέτρας, Διονυσίου και Ξενοφώντος. Και, ασφαλώς, λέγω πως είναι παρήγορη η ηρωική αυτή άρνηση, διότι αποτελεί σχεδόν, συλλογική, κοινή και καθ᾿όλα με τους Αγίους Πατέρες εναρμονισμένη απόφαση και θέση, χωρίς, βέβαια, να συμπεριλαμβάνω στα γραφόμενά μου όποιες διαφοροποιήσεις και ακρότητες ελάμβαναν και λαμβάνουν χώρα στον Άθωνα, τόσο από περιστασιακές εστίες όσο και από απομονωμένες αδελφότητες.
Η άρνηση των Αγιορειτών Πατέρων να υποδεχθούν τον Πρωθυπουργό της Χώρας στον Άθωνα, άμεσα και ξεκάθαρα, αποτελεί μια πνευματικής μορφής  "διαμαρτυρία" απέναντι σε όλους όσους επιδιώκουν, άμεσα και εμμέσως, να καλλιεργήσουν τον αφελληνισμό της Πατρίδας μας και ν᾿αλλοιώσουν το ορθόδοξο φρόνημα των Ελλήνων, εισάγοντας και υπερψηφίζοντας νομοσχέδια που έχουν αντίχριστο, αντιπαιδαγωγικό, αντιφυσικό, ανθελληνικό και αντίθεο πρόσημο και χαρακτήρα!
Δια της παρούσης, λοιπόν, χαιρετίζω δημόσια και επικροτώ αυτή την άρνηση των Αγιορειτών Πατέρων και εύχομαι ολοψύχως και ολοκαρδίως, όπως αυτή αποτελέσει την απαρχή αφύπνισης της εθνικής και ορθόδοξης συνείδησής μας και της ομολογιακής μας ταυτότητας.

dimitrislikoudis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου