Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

« ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΩΝ »

Το τέλος του 2023 επιφύλαξε στον πλανήτη δύο γεγονότα ιδιαιτέρως σημαντικά. Έχουν να κάνουν και τα δύο με τον μεγάλο αντίπαλο, τον θάνατο… Και ο θάνατος αυτή τη φορά κατέβαλε δύο εξαιρετικά ισχυρές προσωπικότητες, που και οι δύο είχαν καίριο ρόλο στα της πατρίδας μας.
Στις 29 Νοεμβρίου πέρασε στην αντίπερα όχθη σε ηλικία 100 ετών ο πιο ραδιούργος και σκοτεινός διπλωμάτης των δύο τελευταίων αιώνων, ο κατά τα έτη 1973-1977 πανίσχυρος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρυ Κίσινγκερ.
Σχεδόν ένα μήνα αργότερα, στις 26 Δεκεμβρίου ταξίδεψε για το υπερπέραν σε ηλικία 81 ετών ο επίσης μέχρι πρότινος πανίσχυρος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο μυστηριώδης Κίσινγκερ, κορυφαίο όργανο, καθώς λέγεται, του διεθνούς Σιωνισμού, ήταν αυτός που καθόρισε σε μέγιστο βαθμό την τύχη της Κύπρου. Αδίστακτος, πολυπρά­γμων, καταχθόνιος μεθόδευσε την παράδοση της Μεγαλονήσου στα βρώμικα νύχια του Αττίλα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της βουτηγμένης στο αίμα χώρας του. Τώρα κρίνεται στην αιωνιότητα.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συνδέθηκε με την τύχη της Ελλάδος κατά την περίοδο της χρεωκοπίας της χώρας μας και των μνημονίων. Του προσάπτουν την κατηγορία ότι υπήρξε υπερβολικά αυστηρός, σχεδόν βάναυσος, στα μέτρα που πρότεινε και επέβαλε για τη διόρθωση της οικονομίας μας, μέτρα που οδήγησαν σε μεγάλη ανθρωπιστική κρίση και οικονομική καταστροφή χιλιάδων συμπατριωτών μας.
Ο ίδιος ισχυριζόταν πάντοτε ότι αυτά ήταν απολύτως αναγκαία για την ανόρθωση της οικονομίας μας. Ακόμη κι αν είναι έτσι, εκείνο που υπήρξε απολύτως απαράδεκτο, ήταν ότι και ο ίδιος και η τότε Καγκελλάριος Α. Μέρκελ ανέχονταν τον χυδαίο πόλεμο που τα μέσα ενημερώσεως της Γερμανίας είχαν εξαπολύσει κατά της Ελλάδος, όπως το πρόστυχο εξώφυλλο του περιοδικού «Focus» και ο συνεχής διασυρμός από την εφημερίδα «Bild».
Αρκούσε μία αυστηρή δήλωσή του, με την οποία θα καταδίκαζε αυτές τις επιθέσεις, και οι Έλληνες θα την τιμούσαν, παραπάνω απ᾿ ό,τι τον τίμησαν οι συμπατριώτες του.
Λίγο πριν πεθάνει, διαπίστωσε το ευμετάβλητο των ανθρώπινων πραγμάτων. Η Γερμανική οικονομία ασθενεί βαρύτατα, την ίδια ώρα που η Ελληνική οικονομία θαυμάζεται ως κορυφαία και παράδειγμα προς μίμηση σε όλη την Ευρώπη.
Δυο πανίσχυρες προσωπικότητες. Ανέβηκαν, αδίκησαν, έπεσαν. Θα τους κρίνει η Ιστορία. Όμως η τελική κρίση της ζωής και των ανομημάτων τους ανήκει στον Κύριο της Ιστορίας. Όπως ισχύει και για όλους μας.

www.osotir.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου