Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

« GEORGE STINNEY JR., Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΑΘΩΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ »

 
George Stinney Jr. O μικρότερος αθώος κατάδικος της Αμερικής. 
Σαν σήμερα ένα αγόρι, ο George Stinney εκτελέστηκε άδικα στις 16 Ιουνίου 1944 (1929-1944) και αθωώθηκε χρόνια αργότερα. 
Ήταν μόλις 14 ετών όταν εκτελέστηκε στην ηλεκτρική καρέκλα στις 16 Ιουνίου 1944.
(Το βίντεο που ακολουθεί είναι απόσπασμα από την ταινία «Carolina Skeletons» του 1991 και βασίστηκε στην ιστορία του Stinney). 
Κατά τη διάρκεια της δίκης του, και μέχρι την εκτέλεση του κουβαλούσε μια Βίβλο στα χέρια του υποστηρίζοντας την αθωότητά του.
Κατηγορήθηκε ότι σκότωσε δύο κορίτσια. Την Μπέτυ 11 ετών και την Μαίρη 7, τα σώματα των οποίων βρέθηκαν κοντά στο σπίτι όπου ο George έμενε με τους γονείς του. 
Ο συνήγορος του, Charles Plowden, δεν παρουσίασε αποδεικτικά στοιχεία ή μάρτυρες, ούτε ανέκρινε τους αστυνομικούς που συνέλαβαν το αγόρι.
Δέχτηκε κάθε κατηγορία ασυζητητί. 
Το δικαστικό επιτελείο-ένορκοι ήταν όλοι λευκοί άνδρες, θα τον κρίνει ένοχο για φόνο πρώτου βαθμού μετά από συνδιάσκεψη 10 λεπτών.
Ο George Stinney Jr. θανατώνεται την ίδια ημέρα στην ηλεκτρική καρέκλα. 
Στους γονείς του παιδιού απαγορεύτηκε να έχουν επαφή κατά τη διάρκεια της δίκης και έπειτα εξορίστηκαν από την πόλη.
Πριν την εκτέλεση ο George πέρασε 81 ημέρες χωρίς να μπορεί να τους δει, παγιδευμένος σε απομόνωση 80 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του. 
Θανατώθηκε δεχόμενος 5.830 volt στο κεφάλι.
70 χρόνια αργότερα, αποδείχθηκε η αθωότητά του από έναν δικαστή στην Nότια Καρολίνα. Η δοκός που χρησιμοποιήθηκε στο φόνο των δύο κοριτσιών ζύγιζε πάνω από 19 κιλά, βάρος που ο Stinney δε θα μπορούσε να έχει σηκώσει πόσο μάλλον να χτυπήσει αρκετά δυνατά με αυτή τα δυο κορίτσια. Το παιδί ήταν αθώο και κάποιοι τον παγίδευσαν στο όνομα του ρατσισμού. 
Αν σοκαριστείτε από αυτή την υπόθεση, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Η θανατική ποινή είναι ακόμα ενεργή. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή άλλων ανθρώπων.

Instagram: diakonies.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου