Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

« ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ, ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ “ΠΟΛΥΕΔΡΟ” ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, 16.12.2014 »


Χθες, 16 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 6.45 μ.μ., συναντηθήκαμε και πάλι τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Λογοτεχνίας, στο βιβλιοπωλείο «Πολύεδρο», στην Πάτρα. Συζητήσαμε για το βιβλίο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη «Το ελάχιστο ίχνος», το οποίο έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις «Το Ροδακιό», το έτος 2013.
Το βιβλίο αυτό διαβάζεται γρήγορα και ευχάριστα. Σε κρατάει σε αγωνία. Στην αρχή περίπου του μυθιστορήματος, οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής, διάβασαν ένα σύντομο απόσπασμα από την Φόνισσα του Παπαδιαμάντη. Αυτό το περιστατικό ίσως δείχνει και τη συμπάθεια του συγγραφέα προς τον Παπαδιαμάντη.
Η γλώσσα του είναι συνδυασμός λόγιας γλώσσας, που παραπέμπει στην παλιά λογοτεχνία της Νεώτερης Ελλάδας και μιας γλώσσας σημερινής. Ο συγγραφέας δένει αριστοτεχνικά τα γεγονότα και τους ήρωες μεταξύ τους. Ο κάθε ήρωας έχει το δικό του «ίχνος» στην ιστορία.
Ο συγγραφέας οργανώνοντας το βιβλίο του γύρω από θεματικές ενότητες (Τέχνες και καλλιτέχνες-Οικογένειες-Έρωτες και ηδονές-Φιλίες και έχθρες) αγγίζει όλες τις πτυχές της ζωής ενός ανθρώπου που δίνει ένα δυνατό μήνυμα για σεβασμό στο αλλόκοτο και διαφορετικό.
Οι απόψεις των μελών της Λέσχης, που ακούσθηκαν ήσαν ενδιαφέρουσες και για μια ακόμη φορά το επίπεδο ήταν υψηλό. Το βιβλίο σε γενικές γραμμές, άρεσε.
Η επόμενη συνάντηση θα είναι στις 27 Ιανουαρίου 2015, στον φιλόξενο χώρο του «Πολύεδρου», όπου θα συζητηθεί το βιβλίο της Harper Lee «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια», από τις εκδόσεις BELL.
π. Βασίλειος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου