Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

« ΠΡΩΤΗ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ, 09.02.2020 »


Χθες, Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου, 9 Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο, στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξίου Αιγίου.
Ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό, όπου ήταν Εφημέριος κατά το παρελθόν. Ήταν πραγματικά μία ευλογία για την ενορία του Αγίου Αλεξίου Αιγίου. Το εκκλησίασμα χάρηκε πολύ, που είδε τον παλαιό Εφημέριο του Ιερού Ναού, ως Επίσκοπο και μάλιστα Ποιμενάρχη του.
Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αλεξίου Αιγίου, Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Γιαννακόπουλος, προσφώνησε τον νέο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο και του παρέδωσε εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ένα συμβολικό δώρο, ένα επιγονάτιο με την εικόνα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Του ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να έχει υγεία, πολύχρονη και καρποφόρα Ποιμαντορία!


« Προσφώνηση του Πρωτοπρεσβυτέρου Βασιλείου Γιαννακόπουλου, Εφημερίου Ιερού Ναού Αγίου Αλεξίου Αιγίου, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο »

Σεβασμιώτατε,
Η Ενορία του Αγίου Αλεξίου Αιγίου, Σας υποδέχεται σήμερα με αισθήματα απεριόριστης αγάπης, αφοσίωσης αλλά και συγκίνησης.
Και η χαρά μας και η συγκίνησή μας γίνονται ακόμη μεγαλύτερες όταν αναλογιζόμαστε, ότι διακονήσατε κατά το παρελθόν ως Εφημέριος, τον περίλαμπρο αυτόν Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξίου, το κόσμημα του Αιγίου.
Αισθανόμαστε χαρούμενοι και ευλογημένοι από τον Τριαδικό μας Θεό, που από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξίου, αναδείχθηκε Επίσκοπος της Εκκλησίας μας και μάλιστα ο Ποιμενάρχης μας.
Σεβασμιώτατε,
Η σημερινή πρώτη Σας επίσκεψη στον Ιερό Ναό που διακονήσατε καθίσταται ιστορική και κυρίως γιατί πραγματοποιείται από Ιεράρχη του οποίου η φωτεινή και ταπεινή μορφή συνήρπασε τον ευσεβή λαό του Αιγίου και της ευρύτερης περιοχής κατά τη μεγαλειώδη παλλαϊκή υποδοχή που Σας επεφύλαξε, την ημέρα της Ενθρόνισής Σας και συνεχίζει να εκδηλώνει την αγάπη του και κατά την άσκηση των Αρχιερατικών Σας καθηκόντων.
Με τη φρόνηση και το Εκκλησιαστικό Σας ήθος, την πολύτιμη πείρα Σας και τη θεολογική Σας κατάρτιση, εμπνέετε και καθοδηγείτε το ποίμνιό Σας που νιώθει υπερήφανο για τον Επίσκοπό του. Γι’ αυτό και κατακτήσατε τις καρδιές μας από την πρώτη στιγμή, γίνατε ο αδελφός μας, ο πατέρας μας, ο Ποιμενάρχης μας.
Προσωπικά αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά γιατί είχα την ευλογία από τον Κύριό μας να Σας διαδεχθώ ως Εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Αλεξίου. Στο διάστημα που έμεινα κοντά Σας, ως Διάκονος, έμαθα πολλά και Σας θεωρώ δάσκαλό μου στα Ιερατικά μου καθήκοντα. Σας είμαι ευγνώμων!
Στο σημείο αυτό, Σεβασμιώτατε, σας παρακαλώ να δεχθείτε ως ένδειξη αγάπης και αφοσίωσης, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού, ένα συμβολικό δώρο, ένα επιγονάτιο με την εικόνα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, το οποίο όταν θα το φοράτε, θα μας θυμάστε και θα προσεύχεσθε για όλους εμάς.
Επιτρέψτε μας τέλος σε Σας τον Ποιμένα και Πνευματικό μας Πατέρα να αναφωνήσουμε το ΑΞΙΟΣ!





 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου