Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

« ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΡΜΑΣ »Νέα εποχή στη Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ξημέρωσε σήμερα Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, με την πανηγυρική εκλογή στη θέση του Μητροπολίτη, του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου κ. Ιερώνυμου Κάρμα.
Ο 53χρονος ηγούμενος διαδέχεται τον επί 41 συναπτά έτη Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο και καλείται να βάλει τη δική του σφραγίδα στην πορεία της ιστορικής Μητρόπολης.
Ο κ. Ιερώνυμος Κάρμας εξελέγη τον περασμένο Μάρτιο Α΄ Γραμματέας και πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου στο πρόσωπό του.
Υπηρετεί την Ιερά Σύνοδο επί 19 ολόκληρα χρόνια και ήταν το φαβορί από την αρχή, για την ηγεσία της τοπικής Μητρόπολης, μετά την αποχώρηση Αμβροσίου, στις 18 Αυγούστου με επιστολή παραίτησης.
Ως ηγούμενος του Μεγάλου Σπηλαίου, κατάφερε και ανακαίνισε εκ βάθρων την Ιερά Μονή των Καλαβρύτων (Παναγία Μεγαλαιοσπηλαιώτισσα) αυξάνοντας έτσι και την επισκεψιμότητα των πιστών στο μοναστήρι.
Σήμερα λοιπόν στην πρωϊνή της συνεδρίαση η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, προχώρησε στην εκλογή νέων Μητροπολιτών μεταξύ των οποίων και η δική μας Μητρόπολη εκλέγοντας πριν από λίγο διάδοχο του κ. Αμβροσίου τον κ. Ιερώνυμο Κάρμα.
Ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος, εξελέγη από το Σώμα της Ιεραρχίας με 74 ψήφους.

protionline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου